Divendres 29 de març de 2024
PORTADA MANRESA BAGES CATALUNYA CENTRAL ESPORTS CULTURA TENDÈNCIES
ST. JOAN ST. VICENÇ ST. FRUITÓS SANTPEDOR SALLENT NAVÀS SÚRIA NAVARCLES CARDONA MOIÀ
 
ÉS NOTÍCIA:

Els efectes nocius de menjar massa sucre
El sucre és una substància dolça i cristal·lina que es troba de manera natural en diversos aliments, com a fruites i verdures.
Els efectes nocius de menjar massa sucre.

Eva Remolina / AMIC  
20/05/2023 17:11
L'exposició 'Embarassos, maternatge i masculinitat' arriba a Manresa
Afectacions a la mobilitat viària a Manresa per la processó de Divendres Sant
Laura Vilagrà repeteix com a número 2 de la llista d'ERC
Las Vegas acull una exposició de Josep M. Massegú
No obstant això, la forma més comuna de sucre utilitzada en l'alimentació és el sucre de canya o el sucre de remolatxa, que es processa i refina per a obtenir cristalls blancs. El sucre es compon principalment de sacarosa, un disacàrid format per glucosa i fructosa. És un carbohidrat que proporciona energia a l'organisme. Es fa servir àmpliament en la indústria alimentària per a endolcir aliments i begudes, i també s'usa en la preparació de productes enfornats, postres i dolces.

Prendre massa sucre pot tenir diversos inconvenients per a la salut. Aquí hi ha alguns d'ells:

Augment de pes: El consum excessiu de sucre, especialment en forma de begudes ensucrades, postres i aliments processats, pot contribuir a l'augment de pes. El sucre conté calories buides, cosa que significa que proporciona energia sense nutrients essencials. Si consumeixes més calories de les que cremes, això pot portar a l'augment de pes i, potencialment, a l'obesitat.

Major risc de malalties cardíaques: La ingesta elevada de sucre s'ha associat amb nivells elevats de triglicèrids, colesterol LDL (el "colesterol dolent") i pressió arterial alta, tots ells factors de risc per a malalties cardíaques. Augment del risc de diabetis tipus 2:  L'excés de sucre en la dieta pot portar a resistència a la insulina, la qual cosa dificulta que el cos utilitzi eficientment la glucosa en sang. Amb el temps, això pot portar al desenvolupament de diabetis tipus 2.

Problemes dentals: El sucre és una de les principals causes de les càries dentals. Els bacteris presents en la boca s'alimenten de sucre, produint àcids que erosionen l'esmalt dental i poden provocar la formació de càries. Impacte en la salut mental: Alguns estudis han suggerit una relació entre el consum elevat de sucre i un major risc de depressió i trastorns de l'estat d'ànim. Encara que la connexió exacta no és completament clara, es creu que el sucre pot desencadenar canvis en la química del cervell i afectar negativament l'estat d'ànim i la salut mental.

Major risc de malalties cròniques: El consum excessiu de sucre ha estat associat amb un major risc de desenvolupar malalties cròniques com el càncer, la malaltia de fetge gras no alcohòlic i la malaltia renal crònica. Encara que s'ha d'investigar més per a comprendre completament aquestes associacions, l'evidència diu que el sucre en excés pot tenir un efecte negatiu en la salut a llarg termini.

És important tenir en compte que no tots els sucres són iguals, ja que com dèiem, les fruites contenen naturalment sucre a més de vitamines, minerals i fibra. No obstant això, el consum excessiu de sucre afegit en forma d'aliments processats i begudes ensucrades és el que s'associa amb aquests inconvenients per a la salut. Es recomana limitar el consum de sucres afegits i optar per una alimentació equilibrada i saludable.



 
Escriu la teva opinió
Nom:
Opinió:
Escriu el resultat de 3+2 (en xifra):

Arxivat a: SUCRE 
També et pot interessar:
TENDÈNCIES
En què es diferencia el sucre lliure del sucre intrínsec?

Montserrat vist des de Sant Joan de Vilatorrada
Laura Vilagrà repeteix com a número 2 de la llista d'ERC
L'exposició 'Embarassos, maternatge i masculinitat' arriba a Manresa
Afectacions a la mobilitat viària a Manresa per la processó de Divendres Sant
Las Vegas acull una exposició de Josep M. Massegú
Continuen les trobades de tallers del 2024, aquest cop al Bages
“I tu? Què has fet per la victòria?”
Sallent celebra una nova edició del Mes de la Cultura amb un ampli ventall d’activitats


 
redaccio@manresadiari.cat | Qui som| Avís Legal | Pompeu Fabra, 7-13, 08240-Manresa | Tel.: 93 872 53 53
Manresadiari.cat és un producte de:

Altres mitjans del grup:
   
 
[Web creada per Duma Interactiva ]