Benvingut Aligué serà nomenat nou president del Rotary Club de Manresa-Bages aquest dissabte, 17 de juny. Serà en el decurs de la 34a Festa de Canvi de Junta, que se celebrarà a l’Hotel-Restaurant Ramon de Santpedor. Aligué agafarà el relleu de l’actual president, Carles Pons, que ha estat al capdavant del club durant l’últim any.
La vetllada serà un punt de trobada per a totes les persones que formen part del Rotary Club de Manresa-Bages, que promou, des del territori, diferents campanyes solidàries a nivell local i també en l'àmbit global. Durant l’últim any, s’ha posat especial èmfasi en la relació entre innovació, tecnologia i salut. El nou president, Benvingut Aligué, és cuiner actualment jubilat. Ha estat l’ànima del Restaurant Aligué, establiment que va tancar portes l’any 2020. Va entrar al Rotary Club de Manresa-Bages l’any 1988 com a membre fundador. Els estatuts del Rotary preveuen el relleu presidencial de manera anual.
Sobre el nou president
La trajectòria professional del nou president, Benvingut Aligué (1953), ha estat íntimament lligada al sector de la restauració. Als 14 anys va deixar els estudis i es va posar a treballar al restaurant dels pares. Va estar al costat de la seva àvia, cuinera amb molt d'instint, de qui va aprendre les bases de la cuina catalana, i del seu pare, que li va ensenyar sobre els productes del camp.
Després de fer la mili va tornar a la rutina dels menús i se li va despertar una inquietud. Va fer el curs per a majors de 25 anys i va ingressar a la universitat. A partir d’aquí va començar el canvi a la seva cuina. Va fer uns cursos a Barcelona i, per les vacances, se'n va anar a aprendre a França i Itàlia. A la vegada, va entrar en contacte amb cuiners emergents de Catalunya amb qui va fer amistat i va intercanviar idees.
Va crear el Restaurant Aligué amb dos apartats: un de gastronomia i un de popular. L'any 2013, l'Acadèmia de Gastronomia Catalana el va reconèixer com el Millor Restaurant de Cuina Catalana. Quan va arribar la pandèmia de la covid-19 tenia 67 anys. Va pensar que era el moment de deixar la cuina i viure la vida.