Dos pescadors de Bombai, Rakesh i Ganesh, s’enfronten a grans canvis en la seva professió i la seva vida. Mentre Rakesh segueix apostant per l’herència del Koli, un sistema ancestral de pesca que es regeix pel cicle lunar i les marees, Ganesh s’ha anat allunyant de la tradició i ha intentat incorporar la tecnologia en el seu vaixell pesquer. Rakesh no ha sortit de la Índia i la forma de pesca tradicional li permet seguir mantenint la seva petita família. Ganesh, de la seva banda, s’ha format a Escòcia i té l’ambició de convertir-se en un gran home de negocis. Aquesta diferència ha anat erosionant l’amistat profunda, gairebé com germans, entre Rakesh i Ganesh que, tanmateix, assisteixen indefensos i vulnerables als canvis implacables del mar i el seu comportament a causa del canvi climàtic.
Sarvnik Kaur és una documentalista centrada a explicar històries que amaguen la tensió i el conflicte just sota la superfície d’allò "normal" i "mundà". El seu primer llargmetratge documental, A Ballad of Maladies, explora la tradició de la resistència política al Caixmir a través de l'obra d'aquells poetes, músics i artistes que han convertit el seu art en armes de resistència durant els períodes d'intensa repressió i violència estatal a la regió. Es va prohibir la seva emissió a la xarxa de televisió nacional, però va guanyar el 64è premi nacional de cinema de l'Índia a la millor Opera Prima el 2017, la millor pel·lícula a la 11a biennal d'Àsia del Sud i el millor documental a la 10a edició de l'IDSFF Kerala. Ha passat tres anys amb els Kolis de Bombai desenvolupant el seu nou documental AgainsttheTide, pel qual ha rebut diverses subvencions de Sundance Film Fund, Catapult Film Fund, IDFA Bertha, San Francisco Film Fund, AlterCine Foundation, HotDocsCrosscurrents International. També ha participat del Hot Docs AcceleratorLab, IDFA Academy i Chicken&EggEggceleratorLabs.
La projecció del documental ‘Remant a la deriva’ és gratuïta amb entrada lliure.
El Documental del MesUs recordem que El Documental del Mes té com a objectiu acostar el gènere documental al màxim nombre d'espectadors possible i incrementar la presència del documental europeu a les pantalles cinematogràfiques. Amb aquesta finalitat, habitualment, el primer dijous de cada mes s’estrena una pel·lícula documental de qualitat, de temàtica i procedència diversa, a 40 ciutats de Catalunya, país Valencià, Illes Balears i resta de I'Estat Espanyol. Els Documentals es projecten en versió original subtitulada en català a Catalunya, Alacant i les Illes Balears i en versió original subtitulada en castellà a la resta de l'Estat. La selecció de documentals la realitza un comitè de selecció de Paral·lel40.