La mostra, que és oberta a tothom i que es podrà visitar a Joviat fins al proper mes de febrer, exhibeix un recull de creacions per mitjà de les quals l'artista manresana fa el seu propi homenatge a les vides que van quedar truncades a causa de la pandèmia. Realitzades sobretot en ferro forjat, les escultures pretenen evocar el record d'aquelles presències que, de manera sobtada i traumàtica, van desaparèixer de l'univers quotidià. Tal com explica l'autora, Ànimes perdudes vol ser una invitació a reflexionar sobre l’experiència que, com a societat, vam compartir.
L’acte inaugural, que va congregar més d’un centenar de persones al Saló Sant Jordi de l’Escola d’Hoteleria Joviat, va consistir en un col·loqui conduït pel dramaturg, periodista i escriptor Joan Barbé. La vetllada va comptar amb la participació de la mateixa Àngels Freixanet, i de Jordi Vilaseca, president de Fundació Joviat.
L’escultora manresana va referir-se a les peces que integren l’exposició com el resultat d’una experiència personal intensa, fruit d’unes circumstàncies excepcionals que la van empènyer a refugiar-se en l’art com a vehicle d’expressió. Per la seva banda, Jordi Vilaseca va recordar que el lligam entre Freixanet i Joviat es remunta a l’any 2006 -en què va començar a esculpir els premis de l’Escola d’Hoteleria- i que va prosseguir el 2015, amb l’exposició Llibres arrelats, que també va tenir com a marc els espais de Joviat.
Organitzada per Fundació Joviat dins el cicle És_cultura, Ànimes perdudes obrirà una convocatòria adreçada als estudiants del centre i a la ciutat en general, perquè tothom qui vulgui pugui enviar els seus treballs (microrelats, creacions digitals, obra gràfica...). Una mostra d’aquestes aportacions es donarà a conèixer en l’acte de cloenda de l’exposició, que tindrà lloc el mes de febrer.
L’organització pretén, d’aquesta manera, convidar a una reflexió col·lectiva que aprofundeixi i completi el missatge transmès a través de l’art, i que al mateix temps serveixi d’homenatge a les absències causades per la pandèmia. L’obra es pot visitar de dilluns a divendres, durant l’horari escolar a Joviat C. Folch I Torres, 5-13 de Manresa. Per a visites personalitzades o grups, poseu-vos en contacte amb comunicacio@joviat.cat