Dimarts 30 de abril de 2024
PORTADA MANRESA BAGES CATALUNYA CENTRAL ESPORTS CULTURA TENDÈNCIES
ST. JOAN ST. VICENÇ ST. FRUITÓS SANTPEDOR SALLENT NAVÀS SÚRIA NAVARCLES CARDONA MOIÀ
 
ÉS NOTÍCIA:

AMPANS i el Servei d'Ocupació de Catalunya impulsen l’orientació i la inserció laboral de 91 persones
Amb una durada de 12 mesos, el programa Orienta ha arribat a persones en situació d’atur o de precarietat laboral que volen millorar la seva ocupabilitat.
Visita a AUSA, una de les empreses col·laboradores del programa Orienta d’AMPANS.

ACTUALITAT / Redaccio/ Sergi Vazquez  
30/11/2023 13:21
L'Ajuntament de Manresa ofereix més de 2.200 places de casals d'estiu per a infants i joves
Manresa acollirà les fases finals dels Campionats de Catalunya de bàsquet 3x3
El projecte Bages Ciència Ciutadana sobre l’envelliment rural es reprèn
Nova Oficina d'Atenció Ciutadana a la Catalunya Central
La fundació AMPANS, a través del seu Servei d'Orientació, Formació i Feina, juntament amb el Servei d'Ocupació de Catalunya (SOC) han impulsat el programa Orienta. Aquest programa s’ha adreçat a col·lectius en situació d’atur o precarietat laboral entre els quals dones, joves, aturats de llarga durada, immigrants, persones amb discapacitat o risc d’exclusió social, a les que s’ha ajudat a millorar la seva ocupabilitat. Mitjançant el programa, que rep fons del Servei Públic d'Ocupació Estatal (SEPE), s’han dut a terme diverses accions d’orientació, inclusió i inserció laboral.

Amb una durada de 12 mesos, la iniciativa ha acompanyat un total de 91 persones que han realitzat itineraris personalitzats d'orientació laboral. D’aquestes, el 53% de participants han millorat la seva ocupabilitat mitjançant la derivació i realització de formació ocupacional i formacions a mida, i el 14 % s’ha incorporat al món laboral. Així mateix, el 24% ha rebut assessorament personalitzat en itineraris de formació, homologació de titulacions i informació sobre l’acreditació de competències.

En el marc del programa, s’han fet tant accions d'orientació relacionades amb l'ocupació, el coneixement de l'entorn productiu i la prospecció de mercat de treball, com també s’han treballat eines i recursos pel desenvolupament tant personal com professional de les persones participants. Entre les formacions més destacades, hi ha els Certificats de Professionalitat dels sectors de Magatzem i logística, Atenció sociosanitària, Jardineria i Administració, que s’adrecen tant a col·lectius generalistes com a col·lectius amb diversitat funcional. A més, els participants també han format part d’altres formacions a mida organitzades pel servei de formació d’AMPANS, com ara cursos d’Atenció al Client o de Competències digitals.

A banda de les tutories individuals i les sessions grupals, també s'han realitzat xerrades i sortides informatives per tal d'oferir un ventall ampli de coneixements i recursos als participants del programa. Així, com afirma Asun Gutiérrez, impulsora del programa Orienta, “Això els ha permès desenvolupar el seu itinerari personal i professional amb una metodologia més dinàmica i vivencial”. Algunes de les accions més destacades han estat la formació “Com construir la Marca personal” a càrrec de Carlos Bella, expert en desenvolupament personal i professional, o la sortida a la Fira de l'ocupació del Bages, amb participació en els tallers d’Elevator Pitch i de CV eficients.

El programa Orienta té l’objectiu de cobrir les necessitats immediates i futures en matèria formativa i ocupacional de col·lectius vulnerables. Així, incideix en els diferents aspectes de la persona, treballant directament amb ella, per dotar-la dels suports necessaris per posicionar-la en igualtat de condicions i facilitar la seva incorporació al mercat de treball, a l'educació o a la formació. Mitjançant totes aquestes accions, les persones finalment poden optimitzar les seves competències professionals i possibilitar la participació activa en el seu entorn, afavorint la seva autoestima, confiança, habilitats i estabilitat emocional per a una plena integració social i laboral.



 
Escriu la teva opinió
Nom:
Opinió:
Escriu el resultat de 3+2 (en xifra):

Arxivat a: AMPANS   INSERCIÓ 
També et pot interessar:
ACTUALITAT
Santpedor acull la 2ª edició dels premis Drac
ACTUALITAT
AMPANS entrega en mà 2.600 roses a les residències
ACTUALITAT
Les millors fotografies dels Premis d'Investigació i d'Innovació d'AMPANS

ACTUALITAT
AMPANS homenatja a voluntaris i bibliotecàries del Bages per la seva contribució a la plena inclusió
ACTUALITAT
El concert de Nadal d'AMPANS omple la sala gran del Kursaal
SOCIETAT
Ha mort als 97 anys, Joan Vila Fargas, donant en vida de la finca Urpina a la fundació AMPANS
Un caragol escalant una paret
Dispositiu per atendre una família intoxicada per monòxid de carboni
La sala petita del Kursaal acull un concert amb peces dels grans èxits del cinema i el teatre musical
La Virgueria explica el plaer i el desig femenins a l’escenari del teatre comarcal de Solsona
L'Escola de Música organitza tallers de música en família per a infants fins als 3 anys
El Club Tir Precisió Manresa acull la Copa President BR-50
L'Ajuntament de Manresa ofereix més de 2.200 places de casals d'estiu per a infants i joves
Manresa acollirà les fases finals dels Campionats de Catalunya de bàsquet 3x3


 
redaccio@manresadiari.cat | Qui som| Avís Legal | Pompeu Fabra, 7-13, 08240-Manresa | Tel.: 93 872 53 53
Manresadiari.cat és un producte de:

Altres mitjans del grup:
   
 
[Web creada per Duma Interactiva ]