El sindicat va insistir en l'existència d'una bretxa digital, confirmada pel Consell Català de la Producció Ecològica (CCPAE), ja que hi ha un 20% d'operadors que no obren les notificacions digitals que reben, fet que suposa que han estat comunicades legalment tot i que no han estat llegides pel destinatari. Unió de Pagesos també valora positivament que s'impulsi de nou el projecte per diferenciar la producció ecològica produïda a Catalunya, i que la proposta de nou Pla d'acció per al sector ja s'hagi presentat, tot i que descarta vincular el futur segell ecològic català del projecte de producció agrària sostenible del Departament.
En el marc de la taula sectorial, el sindicat ha reclamat més recursos en recerca (actualment el pressupost passa de 16 a 19 M€/any) per donar resposta al màxim de sol·licituds possible, ja que actualment només hi ha nou beneficiaris per convocatòria. Unió de Pagesos també ha demanat l'excepció per a la producció ecològica de la prohibició de llaurar el rostoll del cereal i farratge d'hivern, després de la collita, atès que és un mètode de control mecànic de males herbes imprescindible en producció ecològica per evitar-lo amb mitjans no químics.
El sindicat denuncia el suport del Govern a la proposta de la Comissió Europea sobre les noves tècniques d'edició genòmica perquè vol desregular l'actual normativa europea que regeix els organismes genèticament modificats sense tenir present l'opinió de l'organització agrària majoritària en el camp català ni el de moltes organitzacions de persones consumidores a Catalunya. La proposta permetrà que un 80% d'aquests nous organismes creats a partir d'edició genòmica entrin en contacte amb el medi i l'alimentació sense traçabilitat ni avaluació ambiental ni de seguretat sobre la salut humana ni etiquetatge del producte final. Aquesta situació afecta tota la producció alimentària europea però, molt sensiblement, la producció ecològica, que ha de garantir la no presencia d'Organismes Modificats Genèticament (OMG).