Dimecres 01 de maig de 2024
PORTADA MANRESA BAGES CATALUNYA CENTRAL ESPORTS CULTURA TENDÈNCIES
ST. JOAN ST. VICENÇ ST. FRUITÓS SANTPEDOR SALLENT NAVÀS SÚRIA NAVARCLES CARDONA MOIÀ
 
ÉS NOTÍCIA:

Entrega de premis per promoure la investigació en discapacitat
Un treball de la Universitat de les Illes Balears sobre el dolor en persones amb paràlisi cerebral sense parla, rep el principal guardó, dotat amb 5.000 euros.
Entrega de premis per promoure la investigació en discapacitat. Foto: Jordi Preñanosa

ACTUALITAT / Redacció/Sergi Vàzquez   
18/04/2024 15:13
L'Ajuntament de Manresa ofereix més de 2.200 places de casals d'estiu per a infants i joves
Manresa acollirà les fases finals dels Campionats de Catalunya de bàsquet 3x3
El projecte Bages Ciència Ciutadana sobre l’envelliment rural es reprèn
Nova Oficina d'Atenció Ciutadana a la Catalunya Central
Quim  Moya, acompanyat a l'escenari de Noèlia Bernal, Oriol Rojo i Nira Sunder, tres artistes de l'Art de Viure de la fundació AMPANS, va dirigir una experiència visual amb la participació del públic. Els artistes van pintar 4 obres que, un cop juntes, formaven part d'un mateix quadre, causant la sorpresa visual entre els assistents. Després d'aquesta entrada tan plàstica i vivencial, AMPANS va procedir a l'entrega de premis que es distribueixen en dues categories: Investigació i Innovació.

El Primer Premi en la categoria d'Investigació se'l va endur un treball sobre el dolor en persones amb paràlisi cerebral sense parla i les implicacions en la seva qualitat de vida. Aquest treball, dotat amb 5.000 euros, és obra d'un equip de professionals format per Álvaro Sabater, Immaculada Riquelme i Pedro Montoya, del Doctorat de Neurociències de la Universitat de les Illes Balears. Els resultats d'aquesta investigació obren el camí cap al desenvolupament d'instruments de mesura del dolor basats en el reconeixement facial mitjançant la Intel·ligència Artificial (IA). Riquelme va ser l'encarregada de recollir el premi de mans de l'alcalde de Manresa, Marc Aloy Guàrdia, i va agrair a la fundació AMPANS l'aposta per promoure la investigació i el coneixement en un sector on es dediquen pocs recursos.

En la mateixa categoria d'Investigació es van premiar dos treballs més en segon i tercer lloc, de Galícia i Granada, respectivament: un estudi que analitza els factors de risc en les caigudes que pateixen les persones amb discapacitat intel·lectual, de Noemí Dobaño García. I una investigació sobre els factors de protecció i seguiment dels nadons prematurs de molt baix pes, que relaciona el desenvolupament neuropsicològic i l'estat nutricional, de Marta Carrasco Solís i José Uberos Fernández. En la categoria d'innovació, el jurat va decidir deixar desert el primer premi després d'una revisió minuciosa dels treballs presentats. Tot i reconèixer la qualitat i la innovació dels projectes presentats, cap d'ells presentava un nivell d'implantació suficient per a garantir la seva aplicabilitat.

El segon i tercer premi es van atorgar a una proposta d'intervenció amb realitat virtual  per reduir l'ansietat social en persones amb TEA, de l'Institut d'Investigació Biomèdica de Girona (IDIBGI); i al disseny de l' App Compartim, d'Albert Puig Tobella, com a suport facilitador a la transició a la vida adulta de persones amb discapacitat intel·lectual. 

El Premi d'Investigació i d'Innovació sobre discapacitat intel·lectual, que compta amb el suport d'Esteve, ICL Iberia i Control Group, és un reconeixement a la feina de professionals i equips que dediquen el seu treball a la investigació per la millora de la qualitat de vida de les persones amb discapacitat intel·lectual i trastorns del desenvolupament.

Tot el què et puguis imaginar! Nova exposició a la Plana de l'Om

Coincidint amb l'acte d'entrega de premis, la sala de l'Auditori de la Plana de l'Om va estrenar l'exposició: Tot el què et puguis imaginar! Una mostra d'obres creades a L'Art de Viure, un projecte que ha obtingut el reconeixement del món de l'art, que col·lecciona nombrosos premis, i que promou l'art que sorgeix de la imaginació i de l'ànima de persones que es rebel·len com a autèntics artistes. Es pot visitar fins diumenge 21 d'abril en l'horari habitual de la sala, de 17:30h a 20:30h.



 
Escriu la teva opinió
Nom:
Opinió:
Escriu el resultat de 3+2 (en xifra):

Arxivat a: PREMI INVESTIGACÓ   AMPANS 
També et pot interessar:
ACTUALITAT
Santpedor acull la 2ª edició dels premis Drac
ACTUALITAT
AMPANS entrega en mà 2.600 roses a les residències
ACTUALITAT
Les millors fotografies dels Premis d'Investigació i d'Innovació d'AMPANS

ACTUALITAT
Un treball sobre el dolor en persones amb paràlisi cerebral sense parla, s’endú el guardó del Premi d’Investigació
ACTUALITAT
Carles Campuzano visita AMPANS per abordar les necessitats urgents amb les que treballa l'entitat
ACTUALITAT
Els joves que han finalitzat el Programa Singulars han trobat feina
Un caragol escalant una paret
Dispositiu per atendre una família intoxicada per monòxid de carboni
La sala petita del Kursaal acull un concert amb peces dels grans èxits del cinema i el teatre musical
La Virgueria explica el plaer i el desig femenins a l’escenari del teatre comarcal de Solsona
L'Escola de Música organitza tallers de música en família per a infants fins als 3 anys
El Club Tir Precisió Manresa acull la Copa President BR-50
L'Ajuntament de Manresa ofereix més de 2.200 places de casals d'estiu per a infants i joves
Manresa acollirà les fases finals dels Campionats de Catalunya de bàsquet 3x3


 
redaccio@manresadiari.cat | Qui som| Avís Legal | Pompeu Fabra, 7-13, 08240-Manresa | Tel.: 93 872 53 53
Manresadiari.cat és un producte de:

Altres mitjans del grup:
   
 
[Web creada per Duma Interactiva ]