Passo de Cuinar, la startup catalana que vol revolucionar el món del menjar a domicili, va obrir el seu servei a Manresa aquest cap de setmana passat. L'empresa compta amb una avançada tecnologia per automatitzar la gestió de les comandes, així com una aplicació per als usuaris finals molt senzilla d'utilitzar -una de les millors del mercat segons les valoracions que han recollit a Google Play Store i App Store durant els darrers anys-.
Valors diferencials
El valors d'aquest projecte el diferencien de la resta de competidors en un sector que històricament s'ha caracteritzat per les males pràctiques sistematitzades. Aquests valors són, en primer lloc, la contractació de tots els repartidors i col·laboradors, fugint de la figura del fals autònom que és habitual entre la seva competència.
Per altra banda, tots els restaurants que s'inclouen a la plataforma són restaurants locals, sense comptar amb cap gran cadena internacional de menjar ràpid. Aquests restaurants de proximitat cobren comissions justes i tenen contacte permanent amb els responsables de la plataforma quan tenen dubtes o peticions en la seva gestió diària.
L'elecció de Manresa "ha estat senzilla" segons Marc Coello, fundador de Passo de Cuinar: "vam detectar que hi havia la necessitat d'una plataforma com la nostra a la ciutat, els mateixos restaurants ens ho demanaven". Coello assegura que "Manresa té una gran oferta gastronòmica local i un potencial molt alt de creixement en el repartiment a domicili". Passo de Cuinar vol liderar el mercat del repartiment a domicili a Catalunya, tot plantant cara als gegants del sector. L'objectiu durant els propers anys és oferir el servei a totes les poblacions mitjanes d'arreu del país.
Una oferta variada i en constant augment
L'oferta de restaurants inicial a Manresa compta amb una vintena de locals que ja s'han adherit al projecte. Amb aquesta oferta diversa, els manresans poden demanar des d'hamburgueses, pizzes o menjar japonès fins a cuina tradicional mediterrània. Durant els primers dies d'activitat ja s'han produït desenes de comandes, i els restaurants amb més èxit han estat -de moment- la Pizzeria Da Leo del carrer Sant Antoni Maria Claret, el Frankfurt Albert del carrer Cardenal Lluch i el Pepitu de la carretera del Pont de Vilomara. Durant les properes setmanes s'aniran incorporant nous restaurants locals a l'aplicació per tal de convertir-la en l'autèntica referència del menjar a domicili a la capital del Bages.
L'expansió de Passo de Cuinar: com una taca d'oli
Passo de Cuinar va néixer l'any 2017 de la mà del fundador Marc Coello, que va detectar la necessitat de portar el món del menjar a domicili també a les poblacions petites i mitjanes. Després d'arribar a acords amb els primers restaurants locals de Caldes de Montbui, l'any 2018 va decidir obrir el servei a la població veïna, Palau-solità i Plegamans. En el darrer any ha implantat el servei a Vic, Sant Cugat del Vallès, Reus i Cambrils poblacions on continua creixent setmana rere setmana i recollint bones crítiques per part dels seus usuaris.