Una gran foto de família davant el Monestir de Montserrat ha donat el tret de sortida a la trobada anual d’arquitectes de la Demarcació de les Comarques Centrals del Col·legi d’Arquitectes de Catalunya. Més d’un centenar de professionals han compartit una vetllada celebrada en un espai emblemàtic, coincidint amb el Mil·lenari de la muntanya. En el marc de l’acte, s’han homenatjat els professionals que aquest any han complert 25 anys de col·legiació i també els nous arquitectes que s’incorporen al col·legi.
La trobada ha servit per cohesionar el col·lectiu d’arquitectes que han tingut l’oportunitat de conèixer els detalls de l’ampliació del Museu de Montserrat en el marc d’una visita guiada per l’arquitecte Jaume Soldevila, autor de la reforma de l’espai museístic. En el marc de la vetllada, la presidenta de la Demarcació de les Comarques Centrals del Col·legi d’Arquitectes, Claudina Relat Goberna, ha agraït als responsables de Montserrat “poder celebrar la trobada en un entorn ple d’història”, ha destacat “l’oportunitat de compartir una bona estona, cohesionar-nos i fer equip” i ha encoratjat els i les arquitectes “a continuar fent bona feina per contribuir a enfortir les nostres comarques”. Relat ha destacat la feina de la Demarcació per avançar en la instauració dels informes d’idoneïtat tècnica i la simplificació dels tràmits de llicències, el treball continuat per donar suport als arquitectes col·legiats i l’aposta per la formació.
Música i assistents
La trobada ha comptat amb la presentació i conducció de l’arquitecta, comunicadora i música Núria Moliner. Moliner ha amenitzat la jornada encapçalant l’actuació musical del grup Intana, que ha acompanyat els assistents durant el sopar. La vetllada també ha comptat amb la intervenció del degà del Col·legi Oficial d’Arquitectes de Catalunya, Guim Costa.
COAC Comarques Centrals
La demarcació a les Comarques Centrals del Col·legi d’Arquitectes de Catalunya, que es va crear l’any 2018, té la seu a Vic i a Manresa i inclou també les comarques de l’Anoia, el Berguedà, el Lluçanès i el Moianès. Actualment, compta amb més de 460 professionals de l’arquitectura col·legiats.