Aquesta setmana, el president del Consell, Eloi Hernàndez, ha visitat l’Escola Doctor Ferrer d’Artés, acompanyat del conseller comarcal, Jordi Palma, i de l’alcalde del municipi, Enric Forcada. La visita es va fer de manera inesperada, sense avisar a l’empresa adjudicatària del servei que va guanyar el concurs públic, amb l’objectiu de conèixer de primera mà el funcionament del menjador escolar. Durant la seva visita, va poder observar tot el procés que implica el servei, des del funcionament a la cuina fins a l’atenció durant l’espai de migdia, incloent-hi dinar amb l’alumnat.
Aquesta iniciativa reforça el compromís del Consell Comarcal per garantir un servei de menjador escolar de qualitat i que es suma a les inspeccions periòdiques que ja fa el Consell així com el seguiment del servei. El president, amb l'objectiu de conèixer de primera mà tant el producte com el servei, visitarà setmanalment els menjadors escolars del Bages que depenen de la gestió del consell comarcal. Aquestes visites es faran sense avís previ a l’empresa, amb un menú idèntic al dels i les alumnes.
Eloi Hernàndez destaca l’esforç de l'Antònia i la Cati, les cuineres de l’escola
La primera visita ha estat “positiva” ja que el President del Consell ha pogut reunir-se amb la directora de l’Escola Doctor Ferrer d’Artés, la Sra. Elena Lloses, i i conèixer en primera persona les inquietuds, problemàtiques i també els encerts relacionats amb el menjador escolar del centre i n’ha destacat la “predisposició, esforç i un tarannà molt compromès i afable” de les seves dues cuineres, l'Antònia Serrano i la Cati Chinchilla. Cada dia, cuinen prop de 350 menús, dels quals gairebé 200 són per al propi centre.
Un servei comarcal que elabora prop de 3000 menús diaris
El President del Consell Comarcal ha recordat que el concurs públic el va guanyar una empresa catalana i que tal com exigeixen les condicions de la licitació, gran part dels productes que s'ofereixen són ecològics, frescos i de proximitat i seguint els criteris nutritius establerts pel Departament d’Educació i Formació Professional de la Generalitat de Catalunya. D’acord amb la millora de les condicions del contracte actual, són productes ecològics tots els llegums, pasta i vedella i la majoria de la fruita. I la verdura, les hortalisses, la carn i el peix són frescos. En aquesta línia Hernàndez assegura que “segur que hi ha punts de millora, escoltem setmanalment els suggeriments que ens fan les famílies de les escoles i és per això que volem ser presents a moltes escoles, per poder supervisar-ho directament”. El Consell Comarcal del Bages gestiona, a través de l’empresa que va guanyar el concurs públic, 29 menjadors escolars, 4 escoles bressol, 12 cuines i 4 cuines compartides oferint uns 58.000 menús mensuals a uns 3000 alumnes de 19 municipis educatius.