Els guardons de la nit han destacat la figura del xef Marc Gascons, del restaurant Els Tinars de Llagostera, qui ha rebut el Premi Nacional de Gastronomia a la cuina d’autor. En la categoria de cuina tradicional, el premi ha estat per a Fermí Puig, qui ha estat guardonat a títol pòstum, reconeixent així la seva trajectòria i aportacions al món culinari. Durant la gala, també s’han lliurat reconeixements a altres professionals destacats: Montse Serra, del Miramar de Llançà, com a millor cap de sala; Moha Quach, del restaurant El Terrat de Tarragona, com a premi revelació; Mònica Ramírez, per la seva tasca periodística, amb el Premi Nèstor Luján de periodisme gastronòmic; i l’empresa Josper S.A., qui va rebut el premi especial de l’Acadèmia. L’alcalde de Sant Benet de Bages, Joan Carles Batanés, i la regidora de Promoció Econòmica, Carme Cruz, han participat en aquesta cerimònia que ha culminat amb un sopar elaborat pel xef Ivan Margalef, del restaurant L’Ó.