Dissabte 01 de novembre de 2025
PORTADA MANRESA BAGES CATALUNYA CENTRAL ESPORTS CULTURA TENDÈNCIES
ST. JOAN ST. VICENÇ ST. FRUITÓS SANTPEDOR SALLENT NAVÀS SÚRIA NAVARCLES CARDONA MOIÀ
 
ÉS NOTÍCIA:

Iogurt vs Quefir: diferències i similituts
El iogurt i el quefir són dos productes làctics fermentats molt populars que comparteixen nombrosos beneficis per a la salut.
Iogurt vs Quefir: diferències i similituts.

Eva Remolina / AMIC  
01/11/2025 10:36
Descens del 40% dels robatoris amb violència o intimidació i del 30% de les ocupacions a immobles
Universi+ arriba a la novena edició i inicia el curs amb 46 persones
Sant Fruitós de Bages adquireix la totalitat de la finca de Can Figueras
Sant Joan aprova inicialment un pressupost de 13 milions d’euros
El iogurt té els seus orígens a les regions balcàniques i del Pròxim Orient, i es produeix mitjançant la fermentació de la llet amb bacteris làctics específics, principalment Lactobacillus bulgaricus i Streptococcus thermophilus. El quefir, en canvi, prové de les muntanyes del Caucas i s’obté gràcies a uns grànuls de quefir, una combinació simbiòtica de bacteris i llevats (SCOBY).

Aquests grànuls permeten una fermentació més complexa i dinàmica que la del iogurt.Diferències principals
1. Textura: molt més cremosa i espessa en el cas del iogurt.
2. Microorganismes: en el cas del quefir, hi ha presents més de 30 tipus de bacteris, mentre que el seu rival en té 2-3 tipus.
3. Gust: el iogurt és lleugerament més suau amb un punt àcid. El quefir té una acidesa més gran amb un punt efervescent.
4. Fermentació: el iogurt necessita de 4 a 8 hores; el quefir, de 18 a 24 hores.
5. Digestibilitat: la del iogurt és bona i ajuda a repoblar la flora intestinal. El quefir té una digestibilitat excel·lent, especialment indicada per a persones amb intolerància a la lactosa.Malgrat les diferències, el iogurt i el quefir comparteixen molts punts en comú. Tots dos són fonts naturals de probiòtics, que afavoreixen la salut intestinal, reforcen el sistema immunitari i contribueixen a una millor digestió. També són rics en proteïnes, calci i vitamines del grup B, nutrients essencials per al manteniment dels ossos i l’energia corporal.

A més, tant el iogurt com el quefir poden elaborar-se amb llet de vaca, cabra, ovella o vegetal, adaptant-se així a diferents dietes i preferències alimentàries.



 
Escriu la teva opinió
Nom:
Opinió:
Escriu el resultat de 3+2 (en xifra):

Arxivat a: IOGURT QUEFIR 
També et pot interessar:

Visites teatralitzades al Castell de Balsareny
Els monuments catalans entren als centres educatius de secundària
Descens del 40% dels robatoris amb violència o intimidació i del 30% de les ocupacions a immobles
Universi+ arriba a la novena edició i inicia el curs amb 46 persones
El pretzel, orígen d'aquesta peça de brioixeria
Iogurt vs Quefir: diferències i similituts
La Policia Local i la Brigada actuen per facilitar l'accés al Cementiri
Sant Fruitós de Bages adquireix la totalitat de la finca de Can Figueras


 
redaccio@manresadiari.cat | Qui som| Avís Legal | Pompeu Fabra, 7-13, 08240-Manresa | Tel.: 93 872 53 53
Manresadiari.cat és un producte de:

Altres mitjans del grup:
   
 
[Web creada per Duma Interactiva ]