Un any més, el restaurant l’Ó de Món Sant Benet (Fundació Catalunya La Pedrera) torna a revalidar la seva estrella Michelin. Una renovació que confirma un projecte sòlid, creatiu i arrelat al territori. Una proposta que combina la feina en equip, la innovació constant, el producte de temporada i proximitat i un relat culinari que es nodreix del monestir de Sant Benet i del paisatge que l’envolta. Any rere any, l’ànima del restaurant ha crescut sota el lideratge del xef Ivan Margalef, l’expertesa a sala de Marisa Graners i la nostra sommelier Alba Villarreal, acompanyats per un equip apassionat i professional que no ha deixat d’evolucionar i perfeccionar cada detall perquè l’experiència sigui rodona.
La cuina de L’Ó s’inspira en la història viva de Món Sant Benet: el monestir medieval, l’etapa modernista com a residència d’estiu de la família del pintor Ramon Casas, i l’excepcional entorn natural del Bages. La carta incorpora productes de temporada i de quilòmetre zero, molts procedents dels Horts de Món Sant Benet, gestionats per la Fundació Catalunya La Pedrera. Una proposta que uneix tradició i contemporaneïtat amb una mirada global i un fort compromís amb la qualitat. A més de l’experiència gastronòmica, L’Ó destaca per una carta de vins curosa i creixent, amb una aposta decidida pel vi català i, especialment, pels vins de la DO Pla de Bages, que hi tenen un protagonisme especial.
Un restaurant amb ànima social i vocació sostenible
El restaurant L’Ó, ubicat dins l’Hotel Món en el marc del complex patrimonial, gastronòmic i cultural de Món Sant Benet, camina des de fa anys amb un clar compromís social i amb una vocació sostenible, missió inequívoca de la Fundació Catalunya La Pedrera i un element afegit que el singularitza i el fa encara més especial. El Restaurant posa el focus en la qualitat gastronòmica i creativa de la seva proposta, però també en la qualitat, traçabilitat i procedència dels seus productes, l’impacte eco-social dels mateixos, la gestió dels seus residus i el potencial transformador del seu equip. A més, compte també amb les sinergies i l’assessorament de la prestigiosa Fundació Alícia (amb un important rol dins la societat en el camp de la nutrició i la sostenibilitat). Així doncs, amb 13 estrelles renovades consecutivament, L’Ó reafirma la seva essència: una cuina amb ànima, propera i exigent, que connecta amb la gent i amb el territori. Un projecte mima’t i arrelat al Bages, però compromès també amb el planeta.