Divendres 29 de març de 2024
PORTADA MANRESA BAGES CATALUNYA CENTRAL ESPORTS CULTURA TENDÈNCIES
ST. JOAN ST. VICENÇ ST. FRUITÓS SANTPEDOR SALLENT NAVÀS SÚRIA NAVARCLES CARDONA MOIÀ
 
ÉS NOTÍCIA:

La Fira Medieval d'Oficis de Súria no es cansa de créixer
La 15a edició oferirà més exposicions de carrer, tastos d'olis, música i animació
Imatge d'arxiu d'una de les edicions de la fira. Foto: AJS

SÚRIA / Redacció  
23/10/2016 11:35
L'exposició 'Embarassos, maternatge i masculinitat' arriba a Manresa
Afectacions a la mobilitat viària a Manresa per la processó de Divendres Sant
Laura Vilagrà repeteix com a número 2 de la llista d'ERC
Las Vegas acull una exposició de Josep M. Massegú
La 15a Fira Medieval d'Oficis de Súria tindrà lloc al nucli històric del Poble Vell el cap de setmana del 12 i 13 de novembre amb més exposicions de carrer, tastos d'olis i activitats de música i animació. Les novetats d'enguany s'afegiran als actes emblemàtics del certamen, que tornarà a comptar amb la implicació de nombroses entitats i persones de la vila.

La fira surienca aplegarà prop d'una quarantena de demostracions i tallers participatius d'oficis tradicionals, dins d'un ampli programa d'actes pensat per a un públic bàsicament familiar. L'organització i coordinació de la Fira Medieval d'Oficis és a càrrec de l'àrea de Turisme de l'Ajuntament de Súria.

Hi haurà tres exposicions de carrer que seran ubicades en diferents punts del Poble Vell per tal d'afavorir la mobilitat dels visitants per tota la Fira. A més de l'habitual mostra d'aparells de tortura al carrer Sant Climent, el certamen oferirà enguany altres dues exposicions sobre instruments musicals medievals (carrer del Castell) i armes de setge (espai del Torrent dels Galàpets, a sota del carrer Campanar).

Una altra de les novetats d'aquesta edició seran dues sessions de tastos d'oli a Cal Balaguer del Porxo. Aquesta activitat serà a càrrec d'experts del Panell de Tast Oficial d'Olis Verges d'Oliva de Catalunya, un organisme vinculat al departament d'Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural de la Generalitat. L'assistència màxima a cada sessió estarà limitada a una trentena de persones.

Els grups Els Berros de la Cort i L'Os Pedrer oferiran música en directe pels carrers del Poble Vell durant el cap de setmana de la Fira. Altres actuacions de carrer seran a càrrec de l'Escola Municipal de Música, els Grallers del Poble Vell, els Bastoners de Súria i el Col·lectiu de Jueus de l'Aixada.

El programa de la Fira Medieval d'Oficis manté enguany activitats i espectacles emblemàtics com les representacions de 'Salats!' i les exhibicions d'aus rapinyaires, a més de danses orientals, titellaires, conta-contes, tir amb arc i demostracions de ferreria tradicional. D'altra banda, el centre d'interpretació del Castell de Súria acollirà sessions d'apropament a la vida de l'edat mitjana, a càrrec de l'associació barcelonina Brunneis Iumentis.

La gestió d'aquesta 15a Fira Medieval d'Oficis ha estat atorgada a l'empresa El Trobador Produccions (Vilafranca del Penedès), que va ser escollida després d'un procés de selecció promogut per l'Ajuntament



 
Escriu la teva opinió
Nom:
Opinió:
Escriu el resultat de 3+2 (en xifra):

Arxivat a:
També et pot interessar:

Montserrat vist des de Sant Joan de Vilatorrada
Laura Vilagrà repeteix com a número 2 de la llista d'ERC
L'exposició 'Embarassos, maternatge i masculinitat' arriba a Manresa
Afectacions a la mobilitat viària a Manresa per la processó de Divendres Sant
Las Vegas acull una exposició de Josep M. Massegú
Continuen les trobades de tallers del 2024, aquest cop al Bages
“I tu? Què has fet per la victòria?”
Sallent celebra una nova edició del Mes de la Cultura amb un ampli ventall d’activitats


 
redaccio@manresadiari.cat | Qui som| Avís Legal | Pompeu Fabra, 7-13, 08240-Manresa | Tel.: 93 872 53 53
Manresadiari.cat és un producte de:

Altres mitjans del grup:
   
 
[Web creada per Duma Interactiva ]