Dissabte 20 de abril de 2024
PORTADA MANRESA BAGES CATALUNYA CENTRAL ESPORTS CULTURA TENDÈNCIES
ST. JOAN ST. VICENÇ ST. FRUITÓS SANTPEDOR SALLENT NAVÀS SÚRIA NAVARCLES CARDONA MOIÀ
 
ÉS NOTÍCIA:

L’Ajuntament de Manresa aprova el Pressupost per al 2019
El Ple de l’Ajuntament de Manresa va aprovar el passat dijous el Pressupost general del consistori per a l’exercici 2019, que ascendeix a 87.204.999 euros, una quantitat que representa 731.080 euros més que l’any anterior (el 0,85% d’augment) , amb 9,29 milions d’euros d’inversió. Al Ple també es va aprovar la xifra d’habitants de Manresa a 1 de gener, que és de 76.347; es van aprovar dos dictàmens vinculats amb el projecte d’obres a l’antic Col·legi de Sant Ignasi i la petició d’ajuts europeus per tirar-los endavant, e s va donar suport a la creació d’un centre de les arts escèniques a l’edifici del Conservatori i a la regulació de l’espai del migdia a les escoles, i també es va aprovar reclamar les inversions necessàries per millorar la línia R4 de Renfe.
El ple va donar suport a la creació d’un centre de les arts escèniques a l’edifici del Conservatori i a la regulació de l’espai del migdia a les escoles, i també es va aprovar reclamar les inversions necessàries per millorar la línia R4 de Renfe.

MANRESA / Redacció  
23/12/2018 11:36
Actuacions especials de mobilitat per la Diada de Sant Jordi a Manresa
La 7a Fira de l’Ocupació del Bages torna amb 24 empreses i més de 200 ofertes de feina
El Consell de la Gent Gran de Solsona busca fotos, vestits i altres elements
L'Hospital de Berga repartirà contes per Sant Jordi als infants
L’Ajuntament de Manresa va tirar endavant, al Ple Municipal el passat dijous, el Pressupost General per al 2019, que s'eleva a 87.204.999 euros, un 0,85,% superior (731.080 euros) als 86.473.919 euros del pressupost aprovat per a l’any 2018. El dictamen va ser aprovat amb 15 vots favorables (CDC i ERC), 3 en contra (CUP) i 7 abstencions (PSC, C's, DM i regidor Miquel Davins)

El pressupost inclourà 9,29 milions d’euros d’inversió. Pel que fa a l’endeutament, tot i la previsió de demanar 7,2 milions d’euros, l’amortització de préstecs permet seguir baixant l’índex d’endeutament, que es preveu que se situarà per sota del 60%.

El pressupost 2019 contempla un increment de 500.000 euros en pujades ordinàries en serveis prestats per les concessionàries (neteja, enllumenat..), una aportació de 100.000 euros en un pla de xoc de manteniment d’escoles, i un augment de 60.000 euros en el servei d’atenció domiciliària. Així mateix es preveu un increment en partides adreçades a serveis socials, com per exemple les beques menjador, que passa de 180.000, el 2018, a 277.000 euros l’any vinent, el que suposa un increment del 53,09% per donar cobertura a tots els infants que pateixen una situació de risc social a la ciutat.

9,29 milions d’euros d’inversió
El pressupost preveu inversions per valor de 9,29 milions d’euros, una xifra molt similar a l’any anterior. Entre les més destacades hi ha la previsió d’invertir un any més 1 milió euros per al Pla de Xoc de l’espai urbà (500.000 a calçades, 300.000 a voreres i 200.000 a parcs infantils); Obres a l’Antic Col·legi Sant Ignasi (602.000); Fòrum (500.000); Compra de terreny edifici Impuls (500.000); Urbanització pla parcial Sagrada Família (375.000); caldera de biomassa a l’escola Serra i Hunter i llar d’infants La Lluna (305.000); Nova Sala de control Policia Local (303.000); Mercat de Puigmercadal (290.000); Operació a l’entorn de l’Anònima (251.000); pressupost participatiu (200.000); Acabar el camí de la Salut a Viladordis (180.000); Auditori Sant Francesc (120.000); actuacions consells de districte (120.000); i aparcaments dissua sius (55.000 euros).

L’Ajuntament de Manresa en acabar l’any situarà l’índex d’endeutament per sota del 60%, amb un deute de 40,8  milions d’euros. Si es tenen en compte tots els consorcis i les empreses municipals, l’endeutament global quedarà a final d’exercici per sota del 73% (l’any passat era del 77’32%). l’any 2011, l’endeutament de l’Ajuntament estava situat en el 118%”.

La presentació del dictamen va anar a càrrec de Josep Maria Sala, que presentava el seu 16è pressupost com a regidor d’Hisenda, i que preveu deixar l’activitat municipal al final d’aquest mandat, després de 28 anys. Hi va entrar l’any 1987 i hi serà fins al proper mes de maig, amb només un parèntesi de 4 anys. En les intervencions, els grups municipals van agrair la seva tasca i la seva dedicació. També l’alcalde Valentí Junyent va prendre la paraula per remarcar el seu “mestratge” i el seu tarannà “dialogant i pedagògic”. Els regidors el van reconèixer amb un aplaudiment.

Per sobre dels 76.000 habitants
Al Ple Municipal d’ahir també es va aprovar, per unanimitat, el dictamen sobre revisió anual del padró d’habitants de Manresa, amb referència a l’1 de gener de 2018. Així, en aquesta data, hi havia empadronats un total de 76.347manresans i manresanes, una xifra sensiblement superior a la d’un any abans, que era de 75.572. En aquest any hi ha hagut un total de 5.065 altes i 4.223 baixes al padró d’habitants.

Passos endavant al Museu Comarcal
En el marc del Ple d’ahir al vespre es van aprovar dos dictàmens que fan referència a l’antic Col·legi de Sant Ignasi: per una banda, l’avantprojecte director de les intervencions a l’edifici, que contempla el conjunt de totes les obres que s’hi ha de fer per convertir la primer planta en el Museu del Barroc de Catalunya i reformar en general les instal·lacions del Museu. D’altra banda, es va donar llum verd al projecte bàsic de les obres per a les quals es demana finançament de fons europeus FEDER, que inclou tota la reforma de les ales sud, oest de l’edifici, el condicionament interior, les instal·lacions, els nous accessos i la millora del paviment del claustre. Els dictàmens es van aprovar amb 19 vots favorables (CDC, ERC, C’s, DM i regidor Davins) i 6 abstencions (CUP i PSC).

Encara pel que fa a l’àrea de Territori, el Ple també va aprovar assumir la iniciativa de modificar puntualment el Pla Urbanístic, en l’àmbit de l’Agulla, per donar compliment als acords presos pel Consorci Urbanístic de l’Agulla, format pels ajuntament de Manresa i Sant Fruitós i que planteja una proposta d’ordenació global de l’àmbit.

Suport total a les proposicions sobre el Conservatori, menjadors escolars i rodalies de Renfe
Al Ple Municipal també es va aprovar, per unanimitat de tots els grups, una  moció presentada inicialment per CDC i ERC, de suport a la creació d’un centre de les arts escèniques a l’edifici del Conservatori de Manresa. La moció va ser impulsada per la plataforma Amics del Conservatori, i Núria Soler, representant d’aquesta entitat, va explicar públicament en el ple. Sense concretar dates, la moció explicita la voluntat política que l’equipament tingui un equipament destinat a les arts escèniques; elaborar una diagnosi estructural i constructiva completa de l’estat de l’edifici per contrastar la viabilitat tècnica; elaborar un programa funcional a través d’un procés participatiu amb els agents implicats per consensuar els continguts i dimensionat del centre; convocar un concurs d’idees per trobar la millor solució per resold re l’encaix urbà de l’edifici; i fer un pla director per planificar inversions i el projecte executiu, en funció de la disponibilitat econòmica de l’Ajuntament.

Igualment per unanimitat es va aprovar la moció dels grups de CDC, ERC, CUP, PSC i DM per promoure un debat amb la comunitat educativa sobre un nou marc regulatiu de l’espai del migdia als centres escolars públics. En la moció, que també va ser defensada al Ple, en aquest cas per Núria Casasayas, en representació de les AMPA de la ciutat, s’insta el departament d’Educació de la Generalitat a aturar el decret de menjadors (cosa que de fet ja s’ha fet els darrers dies) i demana crear de manera consensuada un nou marc regulatiu integral de l’espai del migdia a les escoles. També insta al departament que busqui la fórmula per tal que les AMPA puguin continuant fent gestió directe de menjadors escolars mentre no s’aprovi el marc regulatiu nou.

I també per unanimitat de tots els grups, el Ple va aprovar la proposició dels grups de CDC, ERC i DDM per reclamar les inversions necessàries a la línia R4 de Renfe Rodalies de Barcelona per oferir a la ciutadania un servei eficient, ràpid i segur. Després d’expressar el condol a la família del veí de Castellbell i el Vilar que va morir el mes passat en un descarrilament a la línia, la moció exigeix a l’empresa estatal ADIF que porti a terme de manera urgent les actuacions necessàries per garantir la seguretat a la línia, i reclama inversions al ministeri de Foment per tal d’oferir un servei competitiu i eficient, que uneixi la comarca amb Barcelona en menys d’una hora. Per això, demana la constitució immediata d’una taula de treball al més alt nivell, i que en sis mesos es presenti un pla de treball on es concretin i planifiquin les inver sions.



 
Escriu la teva opinió
Nom:
Opinió:
Escriu el resultat de 3+2 (en xifra):

Arxivat a:
També et pot interessar:

‘Chicago, el musical’ arribarà al teatre Kursaal de Manresa en 7 funcions del 14 al 17 de novembre
El teatre Kursaal amb la senyera
La Mastopèxia: Recuperar la forma dels pits i la confiança
Alternatives originals per celebrar la diada de Sant Jordi: Més enllà de roses i llibres
Actuacions especials de mobilitat per la Diada de Sant Jordi a Manresa
La 7a Fira de l’Ocupació del Bages torna amb 24 empreses i més de 200 ofertes de feina
El Consell de la Gent Gran de Solsona busca fotos, vestits i altres elements
L'Hospital de Berga repartirà contes per Sant Jordi als infants


 
redaccio@manresadiari.cat | Qui som| Avís Legal | Pompeu Fabra, 7-13, 08240-Manresa | Tel.: 93 872 53 53
Manresadiari.cat és un producte de:

Altres mitjans del grup:
   
 
[Web creada per Duma Interactiva ]