Dijous 18 de abril de 2024
PORTADA MANRESA BAGES CATALUNYA CENTRAL ESPORTS CULTURA TENDÈNCIES
ST. JOAN ST. VICENÇ ST. FRUITÓS SANTPEDOR SALLENT NAVÀS SÚRIA NAVARCLES CARDONA MOIÀ
 
ÉS NOTÍCIA:

Cardona suspèn la seva Festa Major d’enguany
Si la situació sanitària ho permet, se celebraran alguns actes institucionals i simbòlics.
Cardona suspèn la seva Festa Major d’enguany.

CARDONA / Redaccio/ Sergi Vazquez  
11/07/2020 15:58
Ja es pot consultar la composició de les meses electorals de Manresa per a les eleccions al Parlament
Manresa acollirà el 19 d'abril unes jornades per promoure i difondre el sector del tèxtil
Inauguració del projecte d'habitatge cooperatiu de La Raval
Més d’un centenar de professionals debaten sobre al·lèrgies
L’Ajuntament de Cardona, conjuntament amb la Comissió de Festa Major, la Comissió de bous, entitats, associacions i penyes implicades a la Festa, ha decidit suspendre l’edició d’enguany de la Festa Major a causa de la pandèmia de la COVID-19.

La decisió arriba després de dues reunions extenses amb representants de més d’una vintena d’entitats i associacions de Cardona per decidir i plantejar tots els escenaris, a partir de les quals s’ha acabat prenent aquesta decisió de forma consensuada també amb els grups municipals del consistori, PSC Cardona i Junts per Cardona.

Una decisió “difícil i dolorosa” però l’única decisió possible després de la situació viscuda i la realitat actual, on el virus encara és present. D’acord amb les mesures que cal adoptar a la fase de represa que ha de garantir la protecció de la població per la prevenció de transmissió de la COVID-19 és inviable dur a terme la majoria d’actes de la Festa Major, des dels Corre de bous fins a concerts multitudinaris, balls o la mateixa processó.

L’Alcalde de Cardona, Ferran Estruch, afirma que “ens toca prendre una decisió que afecta al gruix de la nostra Festa Major i que comporta no allargar la decisió més en el temps, ja que les dimensions i la logística de la festa fa que les decisions més rellevants no es puguin prendre a última hora.” Estruch agraeix especialment la implicació de totes les persones i entitats que han participat en la comissió de treball encarregada d’analitzar la situació i de determinar la millor opció per Cardona i la seva Festa Major davant la realitat actual. “Convençut que avui ens toca ser prudents i el màxim responsables per garantir la salut de tots i totes”, afirma.

“L’any que ve, més forts que mai”

L’Alcalde recorda que de cara a l’any vinent, la Festa Major tornarà i ho farà amb més força que mai: els bous tornaran a la plaça, els gegants baixaran al carrer i els infants tornaran a poder jugar a les barreres. Les tradicions continuaran més vives que mai, símbol de la cultura popular del municipi: “els nens i nenes del Ball de bastons o la majestuosa Àliga de Cardona, que tornarà a emocionar-nos com el primer dia”, afirma Estruch.

Malgrat la suspensió de la festa local, s’ha acordat, i sempre tenint en compte la situació sanitària dels dies de Festa Major –del 12 al 15 de setembre-, de celebrar alguns actes de caire simbòlic i institucional, que tinguin present la Festa de Cardona. A més, des de la regidoria de Cultura i Festes també s’oferirà una programació cultural durant l’estiu més extensa, respectant les condicions que requereix el moment excepcional: distàncies físiques, aforaments limitats o l’ús obligat de la mascareta.

El pressupost que es destina habitualment a la Festa Major es destinarà en bona part a ajudar als sectors més afectats per la COVID-19 i a pal·liar els efectes econòmics que està tenint al municipi, a més de donar suport al sector cultural i musical, també molt afectat per la crisi. En aquet sentit, els propers dies es presentarà una iniciativa popular per decidir entre tothom quin projecte de cultura popular relacionat amb la Festa Major es vol executar amb una part dels recursos. Entre algunes idees que ja s’han fet arribar hi ha l’elaboració d’una exposició fotogràfica del Corre de bou pels carrers de Cardona, la realització de rèpliques en petit de gegants de Cardona, entre d’altres.

En les setmanes prèvies a les dates de la Festa Major també està previst organitzar un acte en record a totes les víctimes de la COVID-19 i als seus familiars i de reconeixement a la tasca imprescindible que han desenvolupat diversos col·lectius, entitats i persones de la vila.



 
Escriu la teva opinió
Nom:
Opinió:
Escriu el resultat de 3+2 (en xifra):

Arxivat a: CARDONA   BAGES   FESTA MAJOR  
També et pot interessar:
BAGES
Castellbell i el Vilar actualitza les tarifes de l’escola bressol municipal ‘Colors’
BAGES
Jornada sobre autoprotecció en cas d’incendi forestal
ST. FRUITÓS
Sant Fruitós de Bages serà l'escenari de la segona edició del Premi Joan Burés i Vidal

ST. FRUITÓS
El mag Txema Muñoz presenta a Sant Fruitós de Bages el seu nou espectacle Lumière
BAGES
Les DO catalanes al capdavant de la innovació i el dinamisme vitivinícola
ST. FRUITÓS
Els equipaments municipals comptaran amb airejadors a les aixetes
Niu de corbs a un arbre del Passeig Pere III
L'Ajuntament adjudica la gestió i promoció turística-cultural de la vila
L’Oficina d’Habitatge de l’Ajuntament solsoní tramita els ajuts per a la gent gran i per a llogaters
Inauguració del projecte d'habitatge cooperatiu de La Raval
Ja es pot consultar la composició de les meses electorals de Manresa per a les eleccions al Parlament
Manresa acollirà el 19 d'abril unes jornades per promoure i difondre el sector del tèxtil
Més d’un centenar de professionals debaten sobre al·lèrgies
Castellbell i el Vilar actualitza les tarifes de l’escola bressol municipal ‘Colors’


 
redaccio@manresadiari.cat | Qui som| Avís Legal | Pompeu Fabra, 7-13, 08240-Manresa | Tel.: 93 872 53 53
Manresadiari.cat és un producte de:

Altres mitjans del grup:
   
 
[Web creada per Duma Interactiva ]