Divendres 29 de març de 2024
PORTADA MANRESA BAGES CATALUNYA CENTRAL ESPORTS CULTURA TENDÈNCIES
ST. JOAN ST. VICENÇ ST. FRUITÓS SANTPEDOR SALLENT NAVÀS SÚRIA NAVARCLES CARDONA MOIÀ
 
ÉS NOTÍCIA:

“Em sento orgullosa de ser la primera alcaldessa de Solsona
La republicana aconsegueix els vots a favor del govern municipal i ApS-CUP.
“Em sento orgullosa de ser la primera alcaldessa de Solsona. Foto: AJS

SOLSONÈS / Redaccio/ Sergi Vazquez  
20/09/2021 15:20
Manresa celebrarà una jornada sobre la reintroducció de la natura als patis de les escoles
L’obra ‘Golfes’, tornarà a la sala petita del Kursaal en doble funció el dijous de la Festa Major
ERC Bages escull Ferran Estruch com a candidat a les eleccions del 12 maig
Primera reunió organitzativa de l’obra ‘La Santa Espina’ de Guimerà
 L’Ajuntament ha investit la primera alcaldessa de la ciutat, Judit Gisbert i Ester, després de la renúncia al càrrec de David Rodríguez. En les votacions d’aquesta solemne sessió, la fins ara regidora d’Educació, Cultura, Salut i Igualtat ha rebut el suport del govern municipal, d’ERC, i dels dos regidors d’ApS-CUP, que han emès un vot de confiança.

En el moment del discurs, després de rebre la vara de mans del seu predecessor, Gisbert ha destacat que se sent orgullosa de ser la primera alcaldessa. “Sempre és positiu que es normalitzi la presència de les dones en totes les esferes públiques, com ha de ser. I que nenes i joves tinguin referents en tots els camps”. Però ha deixat clar que no en vol fer bandera: “no vull escudar-me en el gènere. Per ser dona no he de ser diferentment valorada”. La batllessa vol evitar que aquest repte es converteixi en “una llosa”.

Aquest canvi a l’alcaldia a mig mandat no estava previst. Però Judit Gisbert assegura sentir-se “a punt i amb les ganes i la fortalesa necessàries per entomar les noves responsabilitats”. L’alcaldessa ha desgranat un llarg reguitzell d’agraïments, d’entre els quals ha destacat el que ha dedicat a David Rodríguez pel temps esmerçat a facilitar-li l’adaptació i a “cosir aquell traspàs que tu tant vas trobar a faltar”, li ha dit. Els companys de l’executiu, la família i els amics també han ocupat un lloc rellevant en les seves paraules.

Pel que fa a les sigles que representa, Gisbert ha afirmat que Esquerra Republicana de Catalunya defineix perfectament la seva ideologia: “soc una persona d’esquerres, republicana i independentista. Defenso una societat oberta, igualitària i democràtica que situa al centre els serveis públics i l’atenció a les persones, especialment els col·lectius vulnerables”. En aquest sentit, ha afegit que la millor eina per garantir-ho, a banda de les polítiques socials d’àmbit municipal, és una República catalana independent.

"Per a les entitats i amb elles"

El notable pes del teixit associatiu en la vida local solsonina ha tornat a plasmar-se en el discurs d’avui. “Solsona té, gràcies a aquest actiu, una gran capacitat de tirar endavant un munt d’activitats, fruit d’una àmplia diversitat de maneres de pensar i actuar”, ha subratllat. Per això, Gisbert ha assegurat que assumeix l’alcaldia “plenament conscient del deure de treballar per a les entitats i amb elles” (el discurs d'investidura es pot descarregar complet a l'enllaç que apareix a la part inferior d'aquesta notícia). 

En el moment de les intervencions dels grups municipals, el portaveu de Junts, Marc Barbens, ha apel·lat a l’obertura d’una nova etapa i “un nou lideratge” amb “un full de ruta en blanc”. Ha recordat aquelles qüestions que cal assumir “amb força” i les que encara estan pendents, com per exemple la millora de la plaça del Camp i el passeig o l’adequació de la zona esportiva de darrere el Mercadona. Barbens ha aprofitat l’ocasió per oferir la col·laboració de la seva formació a l’hora de treballar i fomentar uns “lideratges més compartits”. “Espero que siguis atrevida i generosa”.  

Pilar Viladrich, d’ApS-CUP ha justificat el vot favorable del seu grup a la investidura argüint que ara vol estar al costat d’aquest “moment històric i de canvi”. També ha assenyalat que s’insinua un gir en el tarannà, més dialogant amb l’oposició, i “bufen bons aires”. A banda d’això, ha emplaçat la nova alcaldessa a què la seva elecció s’acompanyi d’una “mirada de gènere” en totes les polítiques. També li ha demanat valentia en matèria de sostenibilitat i fortalesa a l’hora d’implementar el porta a porta, més accions per pacificar el trànsit; més polítiques de prevenció de la salut; més incís en polítiques redistributives i d’habitatge, així com compromís amb la República catalana i de vertebració dels Països Catalans.   

El regidor socialista, Mohamed El Mamoun, per la seva banda, ha qualificat aquest moment com una “oportunitat per al feminisme a Solsona”. Amb tot, ha demanat a Gisbert un diàleg més fluid com a alcaldessa que diu que li ha trobat a faltar com a regidora.  

Han excusat l’assistència al Ple d’avui els regidors Sara Alarcón i Xavier Torres, per indisposició. Les limitacions de capacitat de la sala de plens per la pandèmia han fet que entre el públic només hi hagués la família més estreta de Gisbert, l’exalcalde convergent Jordi Riart i els dos futurs regidors que entraran a l’Ajuntament la propera tardor, Isabel Roca (ERC) i César García (JxS). A l’exterior de la casa consistorial desenes de ciutadans amics han esperat a què sortís la batllessa per victorejar-la.  

Judit Gisbert va entrar en política i a l’Ajuntament amb les últimes eleccions municipals a la llista dels republicans com a independent. Nascuda a Solsona el 1975, és diplomada en Dietètica i Alimentació, ha treballat professionalment en els sectors de farmàcia i l’alimentació i se la considera una dona d’entitats, amb experiència en associacions econòmiques, culturals i educatives.



 
Escriu la teva opinió
Nom:
Opinió:
Escriu el resultat de 3+2 (en xifra):

Arxivat a: SOLSONA  
També et pot interessar:
SOLSONÈS
Es replantegen els ajuts de Cultura de Solsona per potenciar els projectes singulars i de qualitat
SOLSONÈS
Solsona licita les activitats de dinamització de l’‘skatepark’
SOLSONÈS
El Museu de Solsona presenta l’exposició Picasso. Territori i arts i tradicions populars catalanes

SOLSONÈS
Solsona 24/7 nova app per estar al dia de tots els recursos municipals
SOLSONÈS
Solsona repeteix el mètode de recollida de residus i el reforç de la neteja viària per Carnaval
SOLSONÈS
La campanya de vals de Nadal de Solsona deixa 8.840 euros als establiments locals
Anella verda al voltant de Manresa
ERC Bages escull Ferran Estruch com a candidat a les eleccions del 12 maig
Quins són els orígens i les característiques pròpies del Manga
Què fer si els teus empleats no compleixen els terminis
Primera reunió organitzativa de l’obra ‘La Santa Espina’ de Guimerà
Manresa celebrarà una jornada sobre la reintroducció de la natura als patis de les escoles
L’obra ‘Golfes’, tornarà a la sala petita del Kursaal en doble funció el dijous de la Festa Major
El PSC de Cardona posa en valor la política útil en l'oposició en una assemblea oberta


 
redaccio@manresadiari.cat | Qui som| Avís Legal | Pompeu Fabra, 7-13, 08240-Manresa | Tel.: 93 872 53 53
Manresadiari.cat és un producte de:

Altres mitjans del grup:
   
 
[Web creada per Duma Interactiva ]