|
5 consells per a mantenir-se a resguard dels ciberatacs durant les vacances |
En menys d'una dècada, el ciberdelicte s'ha convertit en una de les principals amenaces a les quals s'enfronten les empreses. Però en un món cada vegada més digital on la transformació digital s'accelera, les empreses són cada vegada més sensibles a les interrupcions en el seu sistema d'informació. Per tant, s'ha tornat essencial establir una política de seguretat eficaç en la qual els empleats formin part important d'aquesta. |
 |
Consells per a mantenir-se a resguard dels ciberatacs durant les vacances. |
|
Redacció /Tecnonews / AMIC |
04/08/2022 18:25 |
 |
|
 |
No obstant això, és una realitat que avui encara són moltes les pimes que mostren un escàs interès a invertir en ciberseguretat com a resultat d'una falta de conscienciació sobre aquest tema. Situació que no ocorre en aquelles empreses que tenen major nombre d'empleats i que ja compten amb uns fonaments sòlids en matèria de ciberseguretat.
De fet, segons dades Accenture i recollits per la tecnològica espanyola NUUBB, especialitzada en serveis cloud per a empreses i agents digitalitzadors, el 55% d'empreses espanyoles no es defensen eficaçment dels ciberatacs. Per això, des de l'empresa veuen en el kit digital un mètode clau perquè les pimes i els seus equips prenguin consciència de la problemàtica i puguin afrontar aquest any de rècord en nombres de ciberatacs. I és que, segons dades de l'últim informe de Ciberpreparació de Hiscox, el cost mitjà de la suma dels ciberatacs que ha patit cada empresa espanyola en 2021 va ascendir a 105.655 euros, enfront dels 54.300 euros en 2020.
Cinc consells útils que tota empresa ha de saber per a evitar ciberatacs Les tàctiques d'enginyeria social, com els correus electrònics de phishing, són cada vegada més difícils de detectar. Els missatges sovint són fets a mà, escrits amb precisió, persuasius i acuradament dirigits. Pel que, els empleats han de saber com detectar missatges sospitosos i què fer quan els reben, i per a això han de comptar amb les eines i les ajudes necessàries per a poder fer-ho. Els experts de NUUBB aglutinen 5 consells que són clau per a salvaguardar l'empresa:
1. No utilitzar dispositius en remot per a temes de treball, sigui des d'un hotel o des del mòbil, és molt important evitar xarxes obertes/públiques per a assumptes corporatius. En aquestes xarxes hi ha moltes bretxes de seguretat i és una molt fàcil entrada per a qualsevol ciberdelinqüent coneixedor d'aquestes falles. En cas de voler connectar-se o necessitar alguna informació, fer-ho mitjançant una via segura i coneguda com una xarxa protegida, o demanar a un company de treball aquesta informació.
2. Estar molt atents a mails maliciosos (phishing). Aquesta època en la qual alguns càrrecs abandonen els seus llocs de treball durant un temps, els ciberdelinqüents aprofiten l'ocasió per a suplantar la identitat de persones dins de l'empresa o relacionades amb ella i així aconseguir informació confidencial que pot ser crítica per a l'organització. Alguns mètodes per a reconèixer aquestes pràctiques són verificar la identitat de la persona en qüestió mitjançant altres mitjans de confiança, no fiar-se d'ofertes o descomptes exagerats, i no respondre a missatges que sol·licitin informació o que siguin de dubtosa aparença.
3. No utilitzar comptes d'empresa per a gestionar la vida personal. Una altra gran bretxa de seguretat apareix quan es fa ús de, per exemple, el correu de l'empresa per a comprar uns vols, treure unes entrades, registrar-se en pàgines de descomptes, entre altres. És essencial separar la vida personal de la vida laboral en el món digital.
4. Assegurar-se de tenir un antivirus/antiransomware actiu durant tot el període vacacional. Evitar períodes de prova que puguin caducar en època de risc elevat i comprovar que tots els usuaris estiguin protegits. Dins de la ciberseguretat existeixen diversos tipus de solucions cadascun amb la seva funció en la seva àrea corresponent per on poden entrar ciberatacs.
5. Deixar en mans d'experts la seguretat, ja que aquests mai descansen i els sistemes d'informació estaran monitorats 24/7 per a evitar qualsevol mena d'atac. Ja sigui migrant la seva informació al núvol, implantant les mesures de ciberseguretat que recomanin o externalitzant les còpies de seguretat, els especialistes vetllaran per la seguretat òptima de les seves dades perquè el negoci es mantingui en marxa i a bon ritme fins i tot en èpoques de descans.
I és que, si bé és cert que després de la pandèmia ha augmentat de manera exponencial la conscienciació de les empreses en matèria de ciberseguretat i també la inversió en àrees de protecció de la informació, la confiança en els processos i pressupostos cibernètics actualment continua sent baixa.
L'empresa, que forma part del Marketplace COVID-19 de la Generalitat de Catalunya, en l'actualitat compta amb un volum d'aproximadament més de 350 empreses en cartera i preveu duplicar ingressos enguany, fins a gairebé un milió d'euros. Igualment, la tecnològica té previst obrir oficina a Madrid a la fi d'any i incrementar a nou treballadors la seva plantilla durant aquest any.
NUUBB és partner certificat de les principals empreses tecnològiques del món en el seu sector, com Microsoft, VMWare, Veeam, Sophos, Huawei, Netapp i Schneider. |
|
|