Divendres 29 de març de 2024
PORTADA MANRESA BAGES CATALUNYA CENTRAL ESPORTS CULTURA TENDÈNCIES
ST. JOAN ST. VICENÇ ST. FRUITÓS SANTPEDOR SALLENT NAVÀS SÚRIA NAVARCLES CARDONA MOIÀ
 
ÉS NOTÍCIA:

El PSC Manresa inicia el pocés d’escolta amb la ciutadania
Els i les Socialistes de Manresa han engegat un procés obert de rebuda d’opinions, idees, i preocupacions de la ciutadania sobre com troben els seus carrers i barris, i el conjunt de la ciutat, per poder desenvolupar el seu dia a dia amb plenes garanties de mobilitat, seguretat, benestar, i cohesió.
Procés d’escolta amb la ciutadania. Foto: PSC

POLÍTICA / Redacció/Sergi Vàzquez   
04/11/2022 13:56
L'exposició 'Embarassos, maternatge i masculinitat' arriba a Manresa
Afectacions a la mobilitat viària a Manresa per la processó de Divendres Sant
Laura Vilagrà repeteix com a número 2 de la llista d'ERC
Las Vegas acull una exposició de Josep M. Massegú
Així, en les darreres setmanes han estat de nou als barris de La Balconada, La Font dels Capellans, i Sagrada Família amb carpes informatives a peu de carrer on han pogut percebre i copsar de primera mà i de forma directe les inquietuds creixents entre la majoria de la gent que s’apropava sobre la situació de manca d’endreça d’espais públics, en especial mobiliari urbà, neteja, i voreres; i també de la deixadesa en punts concrets dels seus barris.

A més de fer confiança en explicar les seves pròpies situacions personals i del seu entorn familiar per poder tirar endavant el seu dia a dia. En aquest sentit, el que  demanen i esperen de les Administracions, en concret de la més propera, el seu Ajuntament, és donar resposta més àgil i eficaç al manteniment de la via pública, i que se’ls escolti quan es duen a terme obres de millora i condicionament del seu entorn més proper i diari. Però principalment la preocupació és el poder fer front a l’increment del cost de la vida i que els seus familiars disposin de treball, en especial per als més joves.

Pel que fa a qüestions de civisme i convivència, també expliquen que cal reforçar-ho en tots els seus fronts doncs no sols és una qüestió de percepció d’inseguretat, sinó que cada vegada més ens trobem amb manresans i manresanes que coneixen per via directe -familiar o conegut- l’haver patit o presenciat algun ensurt al carrer ja sigui un furt o un acte incívic.

L’objectiu d’aquestes trobades directes amb gent del barri, és l’aconseguir poder preparar i dissenyar les nostres propostes adequades a cada barri en particular, -fora dels despatxos de l’Ajuntament-, i treballar-les i contrastar-les a peu del seu barri, de carrer per fer plegats una millor Manresa.

Per ara, si traslladéssin en polítiques municipals concretes aquestes principals inquietuds que hem anat recollint: és la de no deixar a cap barri enrere, ni oblidar-se de la situació dels seus carrers, repartint les actuacions municipals de forma equitativa i justa segons necessitats pel conjunt de la ciutat.  Prioritzant plans de xoc de manteniment de la via pública, en especial del seu mobiliari urbà, i de millorar la percepció de seguretat i civisme.

Hi ha dos elements que defensem com a forma de gestió: la capacitat de negociació i empatia, i la proximitat. I, més, en moments com els actuals, resulta imprescindible recuperar la sintonia entre la política municipal, de més proximitat, i la ciutadania i això s’aconsegueix des de l’Ajuntament, transformant els acords en actuacions concretes i sortint al carrer per compartir projectes i inquietuds, i resoldre inquietuds. 

En definitiva, fent del municipalisme, la nostra eina de treball que ha de possibilitar  aconseguir una Manresa més endreçada, millor ordenada, i preparada per oferir i cobrir qualsevol necessitat per entomar els reptes com a comunitat.  Aquestes trobades al carrer, les seguiran fent les properes setmanes (matinals de dissabte) fins arribar als 13 barris de Manresa per així tenir una visió completa de la ciutat, i poder mesurar en concreció les preocupacions de les manresanes i els manresans als diferents sectors de la ciutat.

Tot això, es complementa amb les reunions que anem mantenim amb les associacions veïnals de cada barri, que van engegar amb una primera trobada fa uns mesos amb la Federació d’Associacions de Veïns i Veïnes de Manresa, i amb trobades diverses amb la resta d’entitats i col·lectius que representen la ciutat en tota la seva diversitat.

A més seguiran desenvolupant el Cicle de xerrades obertes "Manresa davant el canvi de cicle: una sortida progressista" de les que ja han dut a terme amb els que van ser alcaldes de Manresa (Jordi Valls) i Barcelona (Jordi Hereu), i l’actual alcaldessa de Sabadell (Marta Farrés) on van analitzar els canvis provocats amb la pandèmia per tenir ben present tots els escenaris possibles, amb l’objectiu d’assolir noves oportunitats i reptes que han d’obrir una nova etapa de transformació per Manresa.  



 
Escriu la teva opinió
Nom:
Opinió:
Escriu el resultat de 3+2 (en xifra):

Arxivat a: PSC   MUNICIPALS 23  
També et pot interessar:
ST. JOAN
El PSC , únic grup municipal en oposar-se al “Porta a Porta”
POLÍTICA
El PSC d’Artés, presenta esmenes a la proposta del Poum
CATALUNYA CENTRAL
El PSC reuneix els seus càrrecs públics a Sant Jaume de Frontanyà

BERGUEDÀ
E PSC, vol conèixer la situació exacte de dos grans projectes, pel Berguedà
POLÍTICA
El PSC d’Artés, porta a fiscalia, la retirada de simbols, no oficials, en edificis públics
POLÍTICA
L’Assemblea del PSC de Manresa acorda aprovar la proposta de Pacte de Govern a Manresa
Montserrat vist des de Sant Joan de Vilatorrada
Laura Vilagrà repeteix com a número 2 de la llista d'ERC
L'exposició 'Embarassos, maternatge i masculinitat' arriba a Manresa
Afectacions a la mobilitat viària a Manresa per la processó de Divendres Sant
Las Vegas acull una exposició de Josep M. Massegú
Continuen les trobades de tallers del 2024, aquest cop al Bages
“I tu? Què has fet per la victòria?”
Sallent celebra una nova edició del Mes de la Cultura amb un ampli ventall d’activitats


 
redaccio@manresadiari.cat | Qui som| Avís Legal | Pompeu Fabra, 7-13, 08240-Manresa | Tel.: 93 872 53 53
Manresadiari.cat és un producte de:

Altres mitjans del grup:
   
 
[Web creada per Duma Interactiva ]