Dimecres 27 de setembre de 2023
PORTADA MANRESA BAGES CATALUNYA CENTRAL ESPORTS CULTURA TENDÈNCIES
ST. JOAN ST. VICENÇ ST. FRUITÓS SANTPEDOR SALLENT NAVÀS SÚRIA NAVARCLES CARDONA MOIÀ
 
ÉS NOTÍCIA:

Per què hem de consumir peix blau?
El peix blau és un grup divers de peixos marins que es caracteritza per la seva carn rica en greixos i pel seu color blavós (color resultat d'una dieta rica en crustacis i altres mariscs que contenen pigments com l'astaxantina, que es dipositen en la carn dels peixos).
Per què hem de consumir peix blau?.

Eva Remolina / AMIC  
09/09/2023 17:12
L'Ajuntament de Manresa condemna "amb tota rotunditat" els fets ocorreguts al Passeig i a l'Estació d'Autobusos i es personarà en l'acusació
Manresa Comerç condemna l'altercat d'aquest cap de setmana i demana la convocatòria de la taula de seguretat
El Covisa visita el Cerdanyola en Copa del Rei
Súria viu un cap de setmana solidari
 Entre els peixos blaus, s'inclouen espècies com la tonyina, el salmó, la sardina, l'emperador i el verat entre d'altres. Aquests peixos són coneguts per la seva importància nutricional i culinària, ja que ofereixen un sabor intens i una textura sucosa. Una altra de les característiques més rellevants dels peixos blaus és el seu contingut elevat en greixos saludables, com els àcids grassos omega-3. Aquests àcids són coneguts per tenir efectes beneficiosos per a la salut, perquè poden ajudar a reduir el risc de malalties cardiovasculars, millorar la funció cerebral i reduir la inflamació. Però menjar peix blau és important també per altres raons saludables, com:

La salut ocular: L'omega-3 ajuda a evitar la degeneració macular i la síndrome d'ull sec

El desenvolupament fetal: Les dones embarassades poden beneficiar-se si el consumeixen, ajudant al desenvolupament saludable del cervell i els ulls del nadó. La diversitat nutricional: El peix blau també proporciona una gran varietat de nutrients com proteïnes de qualitat, vitamines (com la vitamina D i les del grup B) i minerals (calci, ferro i zinc).

La reducció del risc de depressió: Hi ha indicis que el consum de peix blau pot ajudar a reduir el risc de depressió i altres trastorns de l'estat d'ànim, ja que l'omega-3 pot tenir efectes positius sobre la salut mental. La reducció del risc de càncer: Algunes investigacions suggereixen que el consum regular de peix blau pot estar relacionat amb una menor incidència de certes formes de càncer, com el càncer de còlon i el de mama.



 
Escriu la teva opinió
Nom:
Opinió:
Escriu el resultat de 3+2 (en xifra):

Arxivat a: PEIX BLAU 
També et pot interessar:

L’ICS Catalunya Central publica un estudi sobre la retenció de professionals de medicina en l’entorn rural
Solsona fomenta la reducció de residus al comerç local amb nous vídeos i un assessorament personalitzat
El Covisa visita el Cerdanyola en Copa del Rei
La Nocturna Vinum serà aquest dijous el primer acte de la 28a Festa de la Verema del Bages
El Cicle per a majors 65 anys torna aquest dimecres al teatre Kursaal de Manresa amb una funció de ‘Bona gent’
Els artistes Joan Villaplana i Ariadna Torres signen la imatge del 17è Festival Literari Tocats de Lletra de Manresa
El plenari de Bages Turisme es reuneix per assentar el treball d’aquest any i planificar el 2024
Nova Oficina Municipal d'Escolarització per informar i assessorar a les famílies


 
redaccio@manresadiari.cat | Qui som| Avís Legal | Pompeu Fabra, 7-13, 08240-Manresa | Tel.: 93 872 53 53
Manresadiari.cat és un producte de:

Altres mitjans del grup:
   
 
[Web creada per Duma Interactiva ]