Dissabte 18 de maig de 2024
PORTADA MANRESA BAGES CATALUNYA CENTRAL ESPORTS CULTURA TENDÈNCIES
ST. JOAN ST. VICENÇ ST. FRUITÓS SANTPEDOR SALLENT NAVÀS SÚRIA NAVARCLES CARDONA MOIÀ
 
ÉS NOTÍCIA:

6 recursos per practicar el català mentre et diverteixes
La Secretaria de Política Lingüística i el Consorci per a la Normalització Lingüística et garanteixen divertiment i entreteniment en català.
Les estones de lleure són un context ideal per reforçar la llengua.

SOCIETAT / Redacció/ AMIC  
29/11/2023 16:26
Manresa rep un ramat de cavalls i rucs en transhumància a la finca de Can Poc Oli
Gran participació en la trobada d’exalumnes del programa UniversiMés
Exposició "What if?", de la manresana Silvia Garcia Camps, a MoMa
La Diputació promou un model de contracte familiar per fer un bon ús del mòbil

 
Les estones de lleure faciliten els contactes i les converses espontànies, i són un context ideal per reforçar la llengua, sobretot per a aquelles persones que l’estan aprenent o que necessiten practicar-la. Així, per exemple, triar un joc de taula o escollir una pel·lícula, als cinemes o a les plataformes, no és només una manera de garantir el divertiment o l’entreteniment durant una estona, sinó que es converteix en un recurs molt pràctic per aprendre català i per usar-lo amb fluïdesa.

A continuació proposem unes quantes fórmules que justament permeten combinar l’oci amb l’aprenentatge i fan possible aprofitar el temps lliure per practicar el català. El programa TotJoc ofereix un acurat cercador d’un extens catàleg de jocs i joguines en català, que els interessats podran seleccionar per edat, categoria, temàtica o fabricant. També s’hi  pot trobar la llista d’establiments que disposen de jocs en català en cada municipi.

Si les estones de lleure requereixen més interacció audiovisual, aleshores és indispensable tenir el web VDJoc com un dels favorits del navegador. Hi podreu trobar l’oferta de videojocs comercials disponibles en català classificats en 12 categories, amb informació de l’estudi que el comercialitza, les plataformes que el distribueixen, la data d’estrena, la qualificació PEGI, la pàgina web i el tràiler, si n’hi ha.

Anar al cinema també és una molt bona proposta per immergir-se en els diàlegs en català en tota mena de registres i contextos. En aquesta cartellera hi podreu trobar les estrenes, les sales on es poden veure i informació tècnica relacionada amb cada pel·lícula. Si sou més de quedar-vos a casa, el català està augmentat exponencialment en diferents plataformes gràcies a la feina coordinada entre el Departament de Cultura i la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals. Podreu gaudir de pel·lícules doblades o subtitulades al català, amb l’avantatge que suposa poder escoltar de nou algun diàleg sempre que calgui! Consulteu tota l’oferta de les plataformes digitals!

Per a moments especials o trobades ocasionals, la música és un recurs que no pot faltar. Amb més de 20 llistes, més de 1.500 cançons i més de 4.000 seguidors, el perfil CPNL de Spotify  s’ha convertit en un complement imprescindible per a un aprenentatge divertit i dinàmic, fins i tot amb llistes relacionades directament amb els cursos de nivell bàsic. Val la pena fer un cop d’ull a tot el que s’hi pot trobar!

I, finalment, l’estrella del temps lliure per practicar el català és el programa de Voluntariat per la llengua, amb 20 anys d’experiència i més de 175.000 parelles! Podreu conversar amb una parella lingüística, en deu sessions d’una hora cadascuna, sobre qualsevol tema que us agradi i en el lloc on escolliu. Amb totes aquestes opcions, entre d’altres, la Secretaria de Política Lingüística i el Consorci per a la Normalització Lingüística et garanteixen divertiment i entreteniment, alhora que practiques i aprens la llengua. T’hi apuntes?







 
Escriu la teva opinió
Nom:
Opinió:
Escriu el resultat de 3+2 (en xifra):

Arxivat a: CATALÀ   LLENGUA 
També et pot interessar:
MANRESA
La vida de Neus Català Pallejà a Cineclub
ACTUALITAT
El llenguatge corporal: La clau de la comunicació
MANRESA
Marc Orriols Gol ocuparà el càrrec d'Assessor per la Llengua Catalana a l'Ajuntament de Manresa

ACTUALITAT
En marxa una web per a l’oficialitat del català a la UE
ACTUALITAT
Plataforma per la Llengua demana al govern espanyol que faci públic el memoràndum
ACTUALITAT
L'AMIC, en suport a les revistes en català
Fent esport al Pont Nou
Guanyadors del III Concurs de fotografia “Flor de Sol” 2024
Diferents Tipus de Piscines i Noves Tendències
Bombolles sota pressió: la sequera desafia el sector del cava català
Augmenta la despesa dels turistes a les comarques de Barcelona
Gran participació en la trobada d’exalumnes del programa UniversiMés
Exposició "What if?", de la manresana Silvia Garcia Camps, a MoMa
La Diputació promou un model de contracte familiar per fer un bon ús del mòbil


 
redaccio@manresadiari.cat | Qui som| Avís Legal | Pompeu Fabra, 7-13, 08240-Manresa | Tel.: 93 872 53 53
Manresadiari.cat és un producte de:

Altres mitjans del grup:
   
 
[Web creada per Duma Interactiva ]