Aigües de Manresa ha presentat la creació d’un Observatori de l'Aigua, una iniciativa destinada a augmentar la transparència, la participació ciutadana i la col·laboració entre diversos agents socials en la gestió del cicle integral de l'aigua. Aquesta acció s'emmarca dins del projecte “Sostenibilitat en el cicle de l’aigua. Un projecte de digitalització i transformació del territori”.
L’acte, que ha estat conduït pel gerent de l’empresa, Antoni Ventura, també ha comptat amb la presència de l’alcalde de Manresa i president d’Aigües de Manresa, Marc Aloy i Guàrdia, el president del Consell Comarcal del Bages, Eloi Hernàndez Mosella, la presidenta del Consell Comarcal del Moianès, Laia Bonells Oliver i la vicepresidenta de la Mancomunitat del Bages i del Moianès per l’Aigua, Mariana Romero Salguero, que han volgut expressar el seu suport a aquesta iniciativa, amb la signatura d’un document.
L'Observatori tindrà funcions com sol·licitar i rebre informació sobre el servei d'aigua, emetre informes i estudis, elaborar propostes de polítiques de transparència, recollir opinions ciutadanes, i promoure programes de formació i sensibilització. A més, facilitarà la col·laboració institucional, ajudant a coordinar esforços entre administracions, grups polítics, serveis tècnics, i altres agents socials.
Per què un Observatori de l'Aigua?
Aquest òrgan no només contribuirà a una millor gestió de l'aigua, sinó que també oferirà suport a les polítiques públiques, ajudarà a preparar les comunitats per als reptes del canvi climàtic, i fomentarà la innovació i digitalització en la gestió de l’aigua. Amb un enfocament en la resiliència climàtica i el desenvolupament sostenible, l'Observatori de l'Aigua representa un pas important cap a la sostenibilitat ambiental i la reducció de la desigualtat.
Propers passos
En els propers mesos, Aigües de Manresa treballarà en la redacció del reglament intern, i en la composició del plenari i les meses de treball. El projecte “Sostenibilitat en el cicle de l’aigua. Un projecte de digitalització i transformació del territori.” és finançat amb fons provinents de la Unió Europea – NextGenerationEU en el marc del Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència (PRTR), concedits pel Ministeri per la Transició Ecològica i el Repte Demogràfic.