Divendres 19 de desembre de 2025
PORTADA MANRESA BAGES CATALUNYA CENTRAL ESPORTS CULTURA TENDÈNCIES
ST. JOAN ST. VICENÇ ST. FRUITÓS SANTPEDOR SALLENT NAVÀS SÚRIA NAVARCLES CARDONA MOIÀ
 
ÉS NOTÍCIA:

Les millors fruites per a la barbacoa
Del fruiter a les brases: idees i consells pràctics per preparar les fruites d’estiu a la barbacoa i donar un toc fresc a la graella clàssica.
Les millors fruites per a la barbacoa.

LES PROPOSTES D'OCI / Redaccio-consumer-eroski / AMIC - Tot Sant Cugat   
30/08/2025 10:24
Manresa viurà una Cavalcada de Reis amb 265 participants i carrosses renovades
El barri de la Sagrera de Sant Fruitós de Bages acollirà un Pessebre Vivent
El BAXI Manresa es refà i guanya a la pista de l'Slask Wroclaw
Mor Secundí Soldevila, alcalde de Navarcles durant 12 anys
Les fruites es poden preparar de moltes maneres diferents. Batuts, macedònies, gelats… I també a la barbacoa, on podem aconseguir unes textures molt interessants i potenciar-ne el sabor. La calor realça els sucres naturals, concentra el sabor i els dona un toc caramel·litzat deliciós. Si bé la millor manera de consumir fruita és al natural, preparar-la així ajudarà a millorar el perfil nutricional de les clàssiques barbacoes, on no és habitual que els vegetals tinguin molta presència. T’expliquem quines són les millors fruites per fer a la graella i què cal tenir en compte.

Les millors fruites per rostir a la graella:
Síndria. Talla-la en triangles o rodanxes gruixudes. 
Posa els trossos de la síndria directament sobre la graella. 
Combina-la amb menta, llimona o formatge feta.
Pinya. Fes servir una pinya que estigui ferma i sucosa. 
Talla-la en rodanxes gruixudes (o en trossos més petits, per enfilar en broquetes). 
Pots marinar-la amb una mica de llima.
Préssec. Tria exemplars madurs, però ferms. 
Parteix-los per la meitat i treu-los l’os. 
Pinta els préssecs amb oli d’oliva o una mica de mantega.
Meló. Tria’n un que sigui ferm i no massa madur (evita el meló molt tou o sucós, perquè es pot trencar amb facilitat). 
Talla’l en rodanxes gruixudes o en grills amb pell (la pell ajuda a mantenir la forma). 
Pinzella lleugerament amb oli d’oliva o mantega i rosteix 2-3 minuts per cada costat, fins que apareguin les marques de la graella.
Mango. Escull-ne un de ferm, que no estigui massa madur. 
Talla’l en tires gruixudes o cubs per a broquetes. 

Pots marinar el mànec amb llima o donar-li un toc picant (per exemple, amb Xile en pols tipus tajín). Consells i idees per rostir fruites. Fes servir foc mitjà a baix per no cremar-les per fora. Tingues en compte que, quan rostim aliments amb carbohidrats (com és el cas de les fruites), la calor afavoreix que es produeixi acrilamida, que és perjudicial per a la salut. No les deixis gaire temps: entre 2 i 5 minuts per cada costat n’hi ha prou. Pinta-les amb una mica d’oli vegetal o mantega per evitar que s’enganxin. 



 
Escriu la teva opinió
Nom:
Opinió:
Escriu el resultat de 3+2 (en xifra):

Arxivat a: FRUITES   BARBACOA 
També et pot interessar:
TENDÈNCIES
Guia per a una barbacoa segura: Precaucions i consells pràctics
LES PROPOSTES D'OCI
Com conservar millor les fruites i verdures fresques
TENDÈNCIES
Carrefour treu el plàstic de fruites i verdures bio

El BAXI Manresa es refà i guanya a la pista de l'Slask Wroclaw
Súria obre una nova convocatòria del programa d'arranjaments a les llars
Manresa viurà una Cavalcada de Reis amb 265 participants i carrosses renovades
Mor Secundí Soldevila, alcalde de Navarcles durant 12 anys
Arriba a Solsona l’exposició d’homenatge al músic i pedagog Xesco Boix
El barri de la Sagrera de Sant Fruitós de Bages acollirà un Pessebre Vivent
El Kursaal posa a la venda una nova sessió de ‘Hamlet’ amb Peyu i Albert Pla
El primer equip del Centre d’Esports Manresa sorprèn els pacients pediàtrics Sant Joan de Déu


 
redaccio@manresadiari.cat | Qui som| Avís Legal | Pompeu Fabra, 7-13, 08240-Manresa | Tel.: 93 872 53 53
Manresadiari.cat és un producte de:

Altres mitjans del grup:
   
 
[Web creada per Duma Interactiva ]