Dissabte 25 de octubre de 2025
PORTADA MANRESA BAGES CATALUNYA CENTRAL ESPORTS CULTURA TENDÈNCIES
ST. JOAN ST. VICENÇ ST. FRUITÓS SANTPEDOR SALLENT NAVÀS SÚRIA NAVARCLES CARDONA MOIÀ
 
ÉS NOTÍCIA:

La desena edició de ‘Benvinguts a Pagès La Festa’ comença amb força
El temps suau acompanya l’estrena de la gran festa de la pagesia que durant tot aquest cap de setmana ensenya l’origen dels aliments que mengem i reivindica la feina del sector primari a Catalunya.
La desena edició de ‘Benvinguts a Pagès La Festa’ comença amb força.

ACTUALITAT / Redacció/Sergi Vàzquez  
04/10/2025 18:59
S'obre la convocatòria per presentar creacions artístiques per al Festival Jardins de Llum 2026
Protecció Civil i FGC organitzen un simulacre d'accident de tren al túnel de Viladordis de Manresa
UManresa posa en contacte 36 estudiants i una vintena d'empreses
La marxa contra el càncer de Castellbell supera el centenar de participants
El sol i una temperatura molt agradable han acompanyat aquest primer dissabte d’octubre l’estrena de la desena edició de Benvinguts a Pagès La Festa a tot Catalunya. El gran cap de setmana de portes obertes de la pagesia ha començat amb força i amb el públic escampat arreu del territori coneixent una vuitantena d’explotacions agrícoles i ramaderes del país. Des de les 10 del matí pagesos i pageses protagonitzen les visites guiades en què la ciutadania coneix l’origen dels aliments que mengem a través de les experiències, el dia a dia i les històries personals de totes aquelles persones que treballen al camp. Les visites guiades es complementen al final amb un tast de productes i amb l’oportunitat de comprar tota mena de productes sense intermediaris.

Tota una experiència

Des del Bages, a Masiets i Perich les visites s’han anat enllaçant durant tot el matí amb la participació d’un públic nombrós. La Mònica Soler, que està al capdavant de l’explotació ramadera juntament amb el seu germà Gerard, explica que “aquest matí el públic ha pogut veure com alimentem els 180 pollastres de poc més d’un mes, que criem a l’aire lliure, i també els hem ensenyat la finca on han pogut veure de prop els bous, les vaques i les cabres que tenim”. Soler destaca que “hi ha públic que repeteix perquè ens ve a comprar el producte i també ens coneix gent nova, un fet important per a nosaltres per fidelitzar-los a poc a poc”. A les Terres de l’Ebre, els visitants han pogut entrar a l’horta de Sidialda Natura, al Baix Ebre, en què el Sisco Martínez ha guiat les visites amb l’ajuda de la Diana, l’Alèxia i el Daniel. Apunta que “és molt bonic obrir les portes de casa i veure com el públic, sobretot la canalla, s’entusiasma amb tot allò que els expliquem. Aquest matí han conegut una de les ovelles que han nascut fa tres dies i també s’han acostat a un poni que va néixer a mitjan setembre”. A més, les visites han inclòs tota mena de tasques que fem cada dia en què “el públic ha estat protagonista recollint els ous i plantant enciams i cebes, que veurem créixer els pròxims mesos”.

Últimes reserves disponibles

La pàgina web benvingutsapages.cat és l’eina per a la consulta dels agents participants i facilita la gestió de les reserves, que continuen disponibles per conèixer avui a la tarda o bé durant la jornada de demà les explotacions agroalimentàries. Les visites tenen un preu de 2,5 euros per a les persones majors de 15 anys (per a infants i joves són gratuïtes) i es destinen íntegrament a cobrir les despeses que assumeixen els pagesos i les pageses per tenir-ho a punt durant el cap de setmana de portes obertes. També participen en aquest cap de setmana especial una cinquantena de restaurants de proximitat, petits elaboradors artesans, prop d’un centenar d’allotjaments rurals i, finalment, es programen més de 40 activitats complementàries.

El projecte

El projecte de Benvinguts a Pagès està liderat per la Generalitat de Catalunya en una actuació coordinada entre el Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació, a través de Prodeca, i el Departament d’Empresa i Treball, a través de l’Agència Catalana de Turisme. Benvinguts a Pagès va néixer l’any 2016 coincidint amb la distinció Catalunya, Regió Europea de la Gastronomia i enguany celebra el seu desè aniversari coincidint amb el reconeixement Catalunya, Regió Mundial de la Gastronomia. Col·laboren amb el projecte la Fundació Alícia, la Diputació de Barcelona, SX3 (CCMA), l’Ajuntament de Barcelona, l’Agència Catalana de Joventut, el Departament de Drets Socials, els Consells Comarcals, les Oficines Comarcals del Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació, els Consorcis i Oficines de Turisme i altres entitats i associacions que treballen per la revalorització i la promoció del sector. Aquesta iniciativa de la Generalitat s’ha convertit en una acció de promoció a la comercialització dels productes i de suport a les explotacions agroalimentàries i pesqueres participants que va dirigida a la ciutadania en general, però sobretot al públic familiar, sènior, foodie i jove.



 
Escriu la teva opinió
Nom:
Opinió:
Escriu el resultat de 3+2 (en xifra):

Arxivat a: BENVINGUTS A PAGÈS 
També et pot interessar:
ACTUALITAT
Més de 20.000 persones han participat en la desena edició de ‘Benvinguts a Pagès La Festa’
CATALUNYA CENTRAL
‘Benvinguts a Pagès La Festa’ obre les portes d’una desena d’explotacions agrícoles i ramaderes
SOCIETAT
La desena edició de 'Benvinguts a Pagès La Festa' obre les inscripcions per a les visites guiades a pagès el 4 i 5 d'octubre

ACTUALITAT
‘Benvinguts a Pagès La Festa’ renova el seu poder de convocatòria i atreu 34.000 persones
ACTUALITAT
Comença amb força ‘Benvinguts a Pagès La Festa’ amb les primeres visites guiades gratuïtes
ACTUALITAT
7a edició de ‘Benvinguts a Pagès
Per una Manresa respectuosa amb el benestar animal
S'obre la convocatòria per presentar creacions artístiques per al Festival Jardins de Llum 2026
Protecció Civil i FGC organitzen un simulacre d'accident de tren al túnel de Viladordis de Manresa
UManresa posa en contacte 36 estudiants i una vintena d'empreses
La marxa contra el càncer de Castellbell supera el centenar de participants
Les lesions al turmell i al genoll són les més freqüents entre els jugadors de voleibol
HP celebra els 40 anys a Catalunya capitanejant un dels nous puntals d’IA del grup
Gestionar el patrimoni durant la jubilació: una necessitat vital


 
redaccio@manresadiari.cat | Qui som| Avís Legal | Pompeu Fabra, 7-13, 08240-Manresa | Tel.: 93 872 53 53
Manresadiari.cat és un producte de:

Altres mitjans del grup:
   
 
[Web creada per Duma Interactiva ]