La Generalitat de Catalunya ha distingit el Forn de Cabrianes amb el Premi Nacional de Comerç aquest dimarts al vespre. En el marc d’un acte celebrat aquesta tarda al Palau de la Generalitat, l’empresa ha estat distingida amb el màxim reconeixement d’àmbit nacional a través del qual es premia la seva aposta continuada pel comerç de proximitat i qualitat i per donar vida als barris dels pobles i les ciutats del país.
El Forn de Cabrianes, empresa familiar artesanal nascuda l’any 1933 en un petit obrador de Cabrianes, al Bages, té un equip humà amb forners, pastissers, personal d’atenció al públic i de gestió. L’amor per a l’ofici, la feina ben feta i un tracte humà i proper amb la clientela són els valors de l’empresa que es mantenen des dels orígens fins avui en dia. La directora comercial del Forn de Cabrianes, Rosa Maria Abadal, explica que “mantenim l’essència del primer dia perquè continuem essent forners artesans en què prioritzem la qualitat” i destaca “la vocació de servei i compromís amb els clients amb un servei diari d’elaboració del pa que dona resposta a les necessitats del públic”. El Forn de Cabrianes ha rebut el premi amb humilitat i una il·lusió immensa “que esdevé també un gran repte, molta responsabilitat i és rebut també amb la satisfacció de veure que es valora la feina que fem cada dia per potenciar el comerç de proximitat”. L’empresa familiar de tercera generació, actualment, té al capdavant els cinc germans nets dels fundadors, els avis Felip i Rosa.
Arribada a Barcelona
La distinció del Premi Nacional de Comerç coincideix amb un moment de consolidació i creixement per al Forn de Cabrianes en què durant els darrers mesos ha obert establiments al Vallès Occidental (Sant Cugat del Vallès i Rubí) i aquest mes de novembre arribarà a Barcelona. El forn s’estrena per primera vegada a la capital catalana amb una botiga pròpia situada al carrer Major de Sarrià, que tindrà un equip de professionals amb la voluntat de portar l’essència de poble a una gran ciutat com Barcelona. La botiga agafarà el relleu del Forn Sarrià, un establiment centenari que va tancar a l’estiu. A l’establiment de Barcelona arribarà cada matí el pa, la brioixeria i la pastisseria elaborada diàriament des de l’obrador ubicat a Sant Fruitós de Bages, en què es manté la producció artesanal.
Continuar la tradició
El Forn de Cabrianes és especialment sensible a les tradicions i a l’imaginari popular i festiu de Catalunya i dona protagonisme als productes de cada temporada. Actualment, el forn elabora els panellets per a la Castanyada, mentre que la tradició té continuïtat durant tot l’any amb els tortells de Reis, els bunyols de Quaresma, els detalls per al dia de la mare i del pare, les Mones de Pasqua, els pans i les coques de Sant Jordi i de Sant Joan i els torrons i dolços per a Nadal.