Divendres 29 de març de 2024
PORTADA MANRESA BAGES CATALUNYA CENTRAL ESPORTS CULTURA TENDÈNCIES
ST. JOAN ST. VICENÇ ST. FRUITÓS SANTPEDOR SALLENT NAVÀS SÚRIA NAVARCLES CARDONA MOIÀ
 
ÉS NOTÍCIA:

El PSC de Manresa inicia el seu programa de trobades barri a barri
Primera visita del programa “barri a barri” que els socialistes de Manresa hem endegat per conèixer i ampliar a peu de carrer els 18 barris de la ciutat i de trobada amb les seves respectives associacions de veïns (AAVV).
El PSC de Manresa inicia el seu programa de trobades barri a barri. Foto: PSC

POLÍTICA / Redaccio/ Sergi Vazquez  
14/04/2022 13:27
L'exposició 'Embarassos, maternatge i masculinitat' arriba a Manresa
Afectacions a la mobilitat viària a Manresa per la processó de Divendres Sant
Laura Vilagrà repeteix com a número 2 de la llista d'ERC
Las Vegas acull una exposició de Josep M. Massegú
“L’objectiu d’aquestes visites i trobades amb els representants de les diferents AAVV és conèixer i obtenir de primera mà una diagnosi actualitzada, acurada, i objectiva de la situació de tots els barris de la nostra ciutat: a peu de carrer i interl.locutant amb els seus representants i portaveus associatius” així ho descriu Anjo Valentí.

El primer d’ells ha estat la Font dels Capellans, i el seu president, en Said Ghoula per exposant-se la situació social, econòmica, i del espai públic del barri i la seva gent: Per part del PSC hi van participar el Primer Secretari i Portaveu del GMS, Anjo Valentí, la Secretària d’Organització i Regidora del GMS, Mariana Romero, i el Secretari de Joventuts, Mario Estrada. Ens va acompanyar també la Mercè Soldevila, ex-treballadora de la residència de la gent gran que hi ha al barri.

Les conclusions de la trobada i visita foren les següents:

D’entrada cal millorar la situació de recollida municipal de les deixalles, en especial, els envasos que s’acumulen després del cap de setmana, i un dia abans que hi hagi el mercat del dimarts, tal com vam poder observar a peu de carrer. Els dimarts de mercat cal incrementar inspeccions a que els paradistes no excedeixen el seu espai ocupant espai de voreres. Parts importants del ferm del carrer Fra Jacint Coma i Galí, (el mateix carrer del mercat) es troben en molt mal estat, tot i que han tingut reparacions puntuals, amb pedaços on han tornat aparèixer esvorancs, i poden comportar caigudes pels vianants.

El barri no té sensació d’inseguretat, ni actituds incíviques destacables, però hi passa poca policia, a excepció dels dies de mercat. Caldria reforçar el patrullatge de barri, i amb parelles combinades de Policia local i Mossos, tal com passa ja al centre de Manresa. No hi constància si els plans d’emergència tenen previst alternatives d’accessos i sortides quan hi ha mercat.

Les obres de la nova avinguda van a bon ritme, però els veïns es queixen de la gran manca d’estacionament. No s’han previst àrees temporals per estacionar-hi, com podria ser una vegada finalitzi el primer tram d’obres adequar l’espai de la imatge (num 4) que en un futur llunyà haurà de ser zona verda.

Seguim veiem una equivocació obrir un nou vial davant la residència que ha provocat la construcció d’un mur que pot donar alguna cota elevada, i escapça i separa la zona verda existent just davant de la residència, per un vial que un cop obert serà d’entrada un cul-de-sac. Innecessari. Per últim denuncien la manca de caixers automàtics dins del barri, i informem que vam proposar i aprovar moció per garantir en els propers mesos un caixer a cada barri de Manresa.

En definitiva, segons Anjo Valentí “com en altres barris de la ciutat, a la Font, li cal reivindicar i aprofitar una nova Llei de Barris, com el PSC ja ha reivindicat al Parlament, com una eina fonamental per a la transformació d’espais públics i comunitaris sempre necessaris per a la seva continuada transformació social, residencial, i econòmica”. “I volem reconèixer també la tasca del president de l’AAVV de La Font, en Said Ghoula, a qui agraïm la seva implicació veïnal i l’atenció que ens va donar” conclou el Primer Secretari del PSC de Manresa.



 
Escriu la teva opinió
Nom:
Opinió:
Escriu el resultat de 3+2 (en xifra):

Arxivat a: PSC   MUNICIPALS 23 
També et pot interessar:
ST. JOAN
El PSC , únic grup municipal en oposar-se al “Porta a Porta”
POLÍTICA
El PSC d’Artés, presenta esmenes a la proposta del Poum
CATALUNYA CENTRAL
El PSC reuneix els seus càrrecs públics a Sant Jaume de Frontanyà

BERGUEDÀ
E PSC, vol conèixer la situació exacte de dos grans projectes, pel Berguedà
POLÍTICA
El PSC d’Artés, porta a fiscalia, la retirada de simbols, no oficials, en edificis públics
POLÍTICA
L’Assemblea del PSC de Manresa acorda aprovar la proposta de Pacte de Govern a Manresa
Montserrat vist des de Sant Joan de Vilatorrada
Laura Vilagrà repeteix com a número 2 de la llista d'ERC
L'exposició 'Embarassos, maternatge i masculinitat' arriba a Manresa
Afectacions a la mobilitat viària a Manresa per la processó de Divendres Sant
Las Vegas acull una exposició de Josep M. Massegú
Continuen les trobades de tallers del 2024, aquest cop al Bages
“I tu? Què has fet per la victòria?”
Sallent celebra una nova edició del Mes de la Cultura amb un ampli ventall d’activitats


 
redaccio@manresadiari.cat | Qui som| Avís Legal | Pompeu Fabra, 7-13, 08240-Manresa | Tel.: 93 872 53 53
Manresadiari.cat és un producte de:

Altres mitjans del grup:
   
 
[Web creada per Duma Interactiva ]