Diumenge 15 de juny de 2025
PORTADA MANRESA BAGES CATALUNYA CENTRAL ESPORTS CULTURA TENDÈNCIES
ST. JOAN ST. VICENÇ ST. FRUITÓS SANTPEDOR SALLENT NAVÀS SÚRIA NAVARCLES CARDONA MOIÀ
 
ÉS NOTÍCIA:

La biblioteca de Berga acull la presentació d’un llibre solidari
'Cuinant les nostres emocions a foc lent’ és una publicació única que proposa una descoberta de les emocions des de la ciència i també des del paladar.
La biblioteca de Berga acull la presentació d’un llibre solidari.

SANITAT / Redacció/Sergi Vàzquez   
20/06/2024 15:06
Manresa estrena dues places amb noms de dues dones manresanes
L'Ajuntament i l'Associació de Veïns de les Escodines renoven el conveni marc del barri
Gran èxit a la xerrada sobre els CAEs realitzada a Berga
Alumnes mecànica de l’Institut Lacetània creen cadires de rodes solidàries
La Biblioteca Ramon Vinyes i Cluet de Berga serà, dimecres 26 de juny a les 19.00 hores, l’escenari de la presentació de Cuinant les nostres emocions a foc lent, el llibre solidari que han publicat un grup de psicòlogues de la Fundació Althaia de Manresa amb la col·laboració dels cuiners més reconeguts de Catalunya. L’acte comptarà amb la participació de les autores del llibre, del gastrònom Toni Massanés i del cuiner Benvingut Aligué.

La presentació, oberta a tota la ciutadania, s’iniciarà amb una taula rodona per donar a conèixer algunes de les interioritats del projecte. Hi participaran cinc de les sis psicòlogues autores del llibre -Yolanda Martínez, Antònia Raich, M. Cruz Crespo, Dominica Díez i M. Jesús Creus-, que conversaran amb Toni Massanés, gastrònom berguedà i director de la Fundació Alícia, que recentment ha estat distingit amb el Premi Especial de l'Acadèmia Catalana de Gastronomia i Nutrició a la recerca i a la docència gastronòmica. En aquesta taula rodona també hi participarà Benvingut Aligué, cuiner jubilat i president del Rotary Club de Manresa-Bages durant l’últim any, que ha estat una de les ànimes de la publicació.

En una segona part, les psicòlogues llegiran fragments de la publicació i parlaran sobre diferents emocions, com per exemple la gratitud, la ira, la por, la vergonya i la tristesa. Serà un tastet del llibre en forma de menú. D’aquesta manera, la presentació seguirà l’estructura de la publicació, que inclou uns entrants, uns plats principals i unes postres, a més d’un apartat anomenat Aperitiu i un altre que s’ha batejat amb el nom de Per acompanyar.

Un llibre únic

Des de fa uns anys, la cuina ha evolucionat cap a la fusió, però sempre des del punt de vista culinari. La peculiaritat d’aquest llibre és la simbiosi entre psicologia i cuina, que queda perfectament travada gràcies a les històries de ficció que s’hi expliquen, les recomanacions per a una millor gestió emocional que donen les autores i les receptes de cuina.

Motivades per a la promoció de la salut, les psicòlogues de l’àrea de Salut Mental d’Althaia M. Cruz Crespo, M. Jesús Creus, Dominica Díez, Yolanda Martínez, Antònia Raich i Rosa Tejedor, van tenir la idea d’escriure un llibre que donés pautes de com millorar la gestió de les emocions i el benestar emocional de les persones. Totes s’havien adonat que moltes de les seves recomanacions van sempre vinculades a exemples culinaris. A partir d’aquí van iniciar aquest procés de fusió que hom descobreix llegint el llibre.

A la iniciativa s’hi va sumar Benvingut Aligué, cuiner actualment jubilat que ha presidit el Rotary Club de Manresa-Bages durant l’últim any i que durant el seu mandat volia tirar endavant algun projecte que connectés cuina i salut. A través d’ell, es va proposar als xefs més reputats de Catalunya participar en el llibre.

Es tracta de 29 cuiners, la majoria dels quals reconeguts amb estrella Michelin. En concret: Albert Adrià, Ferran Adrià, Benvingut Aligué, Arnau Bosch, Rubén Campos, Mateu Casañas, Joel Castanyé, Oriol Castro, Jordi Cruz, Jaume Font, Carles Gaig, Marc Gascons, Nandu Jubany, Adrià Juncà, Jordi Llobet, Ivan Margalef, Ada Parellada, Xavier Pellicer, Paco Pérez, Fina Puigdevall, Joan Roca, Jordi Roca, Josep Roca, Oriol Rovira, Carme Ruscalleda, Javier Torres, Sergio Torres, Jordi Vilà i Eduard Xatruch. Els beneficis que es generin amb la venda del llibre es destinaran a la recerca i a la rehabilitació de persones amb problemes de salut mental.



 
Escriu la teva opinió
Nom:
Opinió:
Escriu el resultat de 3+2 (en xifra):

Arxivat a: ALTHAIA   SANITAT 
També et pot interessar:
SANITAT
Presidents i directors sanitàries i socials del país destaquen l’Ètica i Bon Govern
SANITAT
Althaia dona la benvinguda a una nova promoció de residents
SANITAT
Althaia incorpora un aparell que redueix la pèrdua de cabell de pacients amb càncer

SANITAT
Althaia acomiada 22 residents que s’han format a la institució
SANITAT
Alumnes de secundària del Bages i el Moianès es formen en solidaritat i salut
SANITAT
La consulta d’ostomies d’Althaia obté la certificació HU-CI AENOR
Només un de cada cinc infants de famílies vulnerables van a casals que inclouen menjar
Acord per impulsar la digitalització inclusiva a Catalunya
Les taquilles del teatre Kursaal s'omplen per comprar les entrades per la pròxima temporada
El claustre de la Seu tornarà a acollir l’ou com balla i les catifes de Corpus
Dissabte 21 de juny arriba una nova edició del Mercat de la Terra
Treballs a la xarxa elèctrica en un tram de l'avinguda dels Països Catalans
L'Ajuntament i l'Associació de Veïns de les Escodines renoven el conveni marc del barri
Gran èxit a la xerrada sobre els CAEs realitzada a Berga


 
redaccio@manresadiari.cat | Qui som| Avís Legal | Pompeu Fabra, 7-13, 08240-Manresa | Tel.: 93 872 53 53
Manresadiari.cat és un producte de:

Altres mitjans del grup:
   
 
[Web creada per Duma Interactiva ]