Dimarts 11 de novembre de 2025
PORTADA MANRESA BAGES CATALUNYA CENTRAL ESPORTS CULTURA TENDÈNCIES
ST. JOAN ST. VICENÇ ST. FRUITÓS SANTPEDOR SALLENT NAVÀS SÚRIA NAVARCLES CARDONA MOIÀ
 
ÉS NOTÍCIA:

Els vins de la DO Pla de Bages, presents als Premis Nacionals de Gastronomia al Món Sant Benet
La Denominació d'Origen Pla de Bages va tenir un paper destacat en la darrera edició dels Premis Nacionals de Gastronomia, celebrada als jardins i al restaurant L'Ó de Món Sant Benet el passat dimecres dia 11 de juny.
Els vins de la DO Pla de Bages, presents als Premis Nacionals de Gastronomia al Món Sant Benet.

BAGES / Redacció/Sergi Vàzquez  
13/06/2025 19:42
Primera jornada sobre pressió estètica a Manresa el dia 30 de novembre
"Dona Endins" es podrà veure al Selves i Carner i al Casal de les Escodines
El bosc d’abans i d’ara, tema central del «Calendari dels Pagesos» del 2026
Tasques de desratització a la urbanització de La Rosaleda
En el marc de l'aperitiu de la gala, s'hi va instal·lar una barra de vins amb referències dels cellers de la DO, oferint una mostra representativa de les varietats autòctones del territori, amb especial èmfasi en la Picapoll. L'espai exterior del Món Sant Benet, als peus del monestir, va acollir aquest showroom vitivinícola en un entorn amb una relació històrica directa amb la cultura del vi al Bages. Des de l'Edat Mitjana, el Monestir de Sant Benet havia exercit un paper clau en l'organització agrícola i en la difusió del conreu de la vinya al territori. Aquest vincle patrimonial confereix un significat especial a la presència dels vins de la DO Pla de Bages en aquest escenari.

Els Premis Nacionals de Gastronomia, impulsats per l'Acadèmia Catalana de Gastronomia i Nutrició, reconeixen anualment figures destacades del panorama gastronòmic català. En l'edició d'enguany, van ser distingits noms com Marc Gascons, per la seva cuina d'autor, i es va retre homenatge a títol pòstum a Fermí Puig, referent de la cuina tradicional. L'esdeveniment va reunir unes 400 persones entre professionals de la restauració, periodistes especialitzats i representants institucionals.
Reconeixement als elaboradors i visibilitat sectorial

La presència de vins dels cellers de la DO Pla de Bages a la barra d'aperitius va permetre donar a conèixer, de manera àmplia i directa, la diversitat i qualitat dels vins del Bages. L'espai es va consolidar com una plataforma de visibilitat davant dels principals prescriptors del sector, amb un enfocament orientat a la restauració gastronòmica d'alt nivell i als mitjans especialitzats. La proposta va respondre a una estratègia compartida de reforç de la marca col·lectiva, posant en valor la singularitat del territori i la qualitat del seu producte.

Els vins de la DO Pla de Bages també van acompanyar el sopar de gala. La primera part, d'aperitius a peu dret, va oferir una selecció de vins i escumosos, amb representació de la majoria de cellers. Durant el sopar, es van servir quatre plats maridats amb quatre vins diferents del territori: el primer plat es va maridar amb el Bernat Blanc de Picapolls del Celler Oller del Mas, elaborat amb Picapoll Blanc, varietat autòctona de la DO, i Picapoll Negre; el segon amb el Singular Blanc del Celler Collbaix, un Vi de Finca Qualificada procedent de vinyes centenàries de Macabeu, fermentat en bota i amb criança en ampolla; el tercer amb l'Abadal 3.9 del Celler Abadal, també Vi de Finca Qualificada, procedent d'una vinya de més de 35 anys i envellit durant 12 mesos en botes de roure; i, per acompanyar les postres, es va servir el Dolç de Foc, Espurnes, també del Celler Abadal, un vi dolç elaborat a partir de la tradició Bagenca del vi bullit, mitjançant l'ebullició de Macabeu i Picapoll, en col·laboració amb el sommelier David Seijas.

Perspectives de futur

De cara als propers anys, es preveu reforçar el posicionament de les varietats autòctones del Bages dins del panorama gastronòmic català i mantenir una presència activa en esdeveniments de referència del sector. Així mateix, es vol aprofundir en la col·laboració amb professionals de la restauració, la comunicació i la prescripció gastronòmica, amb l'objectiu de continuar projectant el territori com un referent vinícola amb identitat pròpia. La participació als Premis Nacionals de Gastronomia s'inscriu en una línia d'acció que combina el reconeixement del llegat històric del Pla de Bages amb la voluntat de projectar el futur del territori vitivinícola.



 
Escriu la teva opinió
Nom:
Opinió:
Escriu el resultat de 3+2 (en xifra):

Arxivat a: DO PLA DE BAGES  
També et pot interessar:
BAGES
La DO Pla de Bages celebra 30 anys: una festa que uneix patrimoni, vi i gastronomia
BAGES
Set de Joia 2025: tres dies d’art, vi i caràcter a la Catalunya Central
BAGES
La DO Pla de Bages encara la recta final de la celebració dels 30 anys

BAGES
Set de Joia: el vi de la DO Pla de Bages es transforma en joia viva
BAGES
Resolució dels Ajuts per a la Restauració de Pedra Seca 2025
ACTUALITAT
"Cep, Tina i Vi": El llegat fotogràfic del vi al Bages
Els Tirallongues de Manresa tanquen la temporada
L'Ajuntament rep la donació d'obres i documentació de l'artista manresana Maria Noguera Puig
Primera jornada sobre pressió estètica a Manresa el dia 30 de novembre
"Dona Endins" es podrà veure al Selves i Carner i al Casal de les Escodines
El bosc d’abans i d’ara, tema central del «Calendari dels Pagesos» del 2026
Tasques de desratització a la urbanització de La Rosaleda
Lia Borràs, Sira Ballespí, Pol Serral i Lluc Parcerisa guanyen el Concurs de pintura ràpida infantil
La UPC Manresa consolida el seu creixement amb un increment del 24% en la demanda de graus


 
redaccio@manresadiari.cat | Qui som| Avís Legal | Pompeu Fabra, 7-13, 08240-Manresa | Tel.: 93 872 53 53
Manresadiari.cat és un producte de:

Altres mitjans del grup:
   
 
[Web creada per Duma Interactiva ]