Dissabte 15 de juny de 2024
PORTADA MANRESA BAGES CATALUNYA CENTRAL ESPORTS CULTURA TENDÈNCIES
ST. JOAN ST. VICENÇ ST. FRUITÓS SANTPEDOR SALLENT NAVÀS SÚRIA NAVARCLES CARDONA MOIÀ
 
ÉS NOTÍCIA:

Cardona crea el programa d'Ambaixadors de la Sal
Jordi Llobet, el primer xef en rebre aquesta distinció honorífica.
Jordi Llobet, el primer xef en rebre aquesta distinció honorífica. Foto: AJC

CARDONA / Redaccio/ Sergi Vazquez  
24/11/2023 12:49
L'Ajuntament insta a les propietats de 48 edificis del Centre Històric que acreditin la seva conservació
El claustre del Museu de Manresa acull dimarts que ve la presentació de l'Agenda Urbana
El CFP i Maccion presentaran el seu programa sobre indústria 4.0
La gent gran de Monistrol de Montserrat es llança a fer servir Internet
La Fundació Cardona Històrica ha aprovat el Programa d’Ambaixadors i Ambaixadores de la Sal de Cardona amb l’objectiu de promocionar i difondre la sal, tant a nivell nacional com internacional, a partir del nomenament honorífic de xefs de reconegut prestigi. El programa es configura com un projecte cooperatiu i de treball en xarxa de persones compromeses amb l’impuls d’iniciatives i propostes innovadores al voltant de la Sal de Cardona, donant-la a conèixer entre els diferents col·lectius de professionals del sector gastronòmic, empresarial, turístic, de distribució de productes alimentaris o de creadors de tendències de consum, així com pel públic en general.

Així mateix, es promourà la concessió de distincions honorífiques a persones que pel seu reconeixement social, cultural, professional o docent, així com d’arrelament amb el municipi de Cardona i el seu entorn, esdevinguin dignes “Ambaixadors i Ambaixadores de la Sal de Cardona”.  Els ambaixadors i ambaixadores de la Sal de Cardona actuaran com a prescriptors de la Sal de Cardona, contribuiran a crear aliances estratègiques, assessoraran a la Fundació Cardona Històrica en la difusió del producte i col·laboraran en l’organització d’actes i events.

Jordi Llobet, el primer ambaixador

El xef Jordi Llobet i Gómez ha estat nomenat el primer ambaixador de la Sal de Cardona. El prestigiós xef manresà compta amb una dilatada trajectòria en el món de la restauració, amb una àmplia experiència nacional i internacional, havent estat distingit amb una estrella Michelin. L’any 2008 Llobet va guanyar el segon premi al millor cuiner d’Espanya. L’any 2013 va convertir-se en el xef del restaurant l’Ó de Món Sant Benet, on va ser distingit amb una estrella Michelin com a cap de cuina.

Actualment el Jordi Llobet capitaneja el projecte de l’Espai Gastronòmic, una escola de cuina dinàmica i innovadora. A més de la vessant formativa i de recerca gastronòmica, Jordi Llobet col·labora participa activament en accions de promoció territorial, amb la comarca del Bages com a nucli de treball i interès de difusió dels seus valors i recursos endògens.

D’aquí, pura i amb història

La Sal de Cardona s’extreu del subsol de la Vall Salina, del cor del diapir subterrani format per l’evaporació d’un mar que banyava la Catalunya Central fa 36 milions d’anys.Gaudeix de màxima puresa (99’97% de clorur sòdic),obtinguda simplement d’esmicolar la roca extreta del diapir. Es fa servir des de fa més de 6500 anys. Des del  Neolític mitjà, passant per l’època ibera, l’Imperi Romà, l’edat mitjana i la moderna fins els nostres dies. Es considera una de les millors sals del món degut a la seva puresa, la seva major capacitat saladora i les virtuts medicinals atribuïdes per la saviesa popular.



 
Escriu la teva opinió
Nom:
Opinió:
Escriu el resultat de 3+2 (en xifra):

Arxivat a: CARDONA   BAGES   SAL 
També et pot interessar:
ST. FRUITÓS
Sant Fruitós de Bages recupera la Fira del Caçador
BAGES
L’assemblea del Consell de les Persones Grans del Bages és el motor per a les accions de treball
CARDONA
L'Ajuntament trasllada al Departament d'Interior la necessitat de crear una oficina mixta de Policia i Mossos

ST. FRUITÓS
L’edifici de la Biblioteca de Sant Fruitós de Bages celebra el seu 10è aniversari
ST. FRUITÓS
L'Ajuntament organitza una caminada a la zona dels Tres Salts
BAGES
Castellbell i el Vilar acollirà el 32è Aplec de Penyes del RCD Espanyol el 30 de juny
Panell amb els horaris del bus
Set de cada deu persones ateses per Càritas Barcelona viuen en un habitatge no digne
Consells de maquillatge per a l'estiu per a un look fresc i durador
L'Ajuntament insta a les propietats de 48 edificis del Centre Històric que acreditin la seva conservació
Es reprenen les visites guiades a la cova de Mura, al Parc Natural de Sant Llorenç del Munt i l’Obac
El claustre del Museu de Manresa acull dimarts que ve la presentació de l'Agenda Urbana
El CFP i Maccion presentaran el seu programa sobre indústria 4.0
La gent gran de Monistrol de Montserrat es llança a fer servir Internet


 
redaccio@manresadiari.cat | Qui som| Avís Legal | Pompeu Fabra, 7-13, 08240-Manresa | Tel.: 93 872 53 53
Manresadiari.cat és un producte de:

Altres mitjans del grup:
   
 
[Web creada per Duma Interactiva ]