Dilluns 29 de abril de 2024
PORTADA MANRESA BAGES CATALUNYA CENTRAL ESPORTS CULTURA TENDÈNCIES
ST. JOAN ST. VICENÇ ST. FRUITÓS SANTPEDOR SALLENT NAVÀS SÚRIA NAVARCLES CARDONA MOIÀ
 
ÉS NOTÍCIA:

Fem Manresa demana el cessament de Joan Vila per les execucions per acabar amb la reincidència
La candidatura veu amb molta preocupació que les paraules del regidor d’Impulsem no hagin tingut una resposta contundent per part de cap dels altres partits de govern.
Fem Manresa demana el cessament de Joan Vila per les execucions per acabar amb la reincidència.

POLÍTICA / Redacció  
16/04/2024 12:05
El Congost resisteix un dur València i el BAXI Manresa suma la 18a
El Centre d'Esports Manresa perd l'últim partit de la temporada al Congost
Rècord de visitants a les portes obertes d’UManresa
Els Comuns desplegaran una “llei de sequeres”
Fem Manresa considera inacceptable que un regidor del govern municipal pugui defensar les execucions en calent com a mètode per frenar la reincidència. La candidatura ho denuncia després que, el dissabte passat, el regidor d’Empresa, Turisme i Coneixement, publiqués a la xarxa social X (l’antic Twitter) -compartint un tuit que vinculava un vídeo d’una detenció amb un fals apunyalament a Salt- el següent: “Segurament, amb un cas semblant a Austràlia, ho han resolt millor. No hi haurà reincidència”. Vila es referia a l’apunyalament múltiple perpetrat a Sidney per un home amb problemes de salut mental -segons ha afirmat la policia australiana-, que va acabar sent abatut pels cossos policials, i insinuava que accions així serien útils per a acabar amb la reincidència. Així, després d’unes declaracions que, segons Fem Manresa, suposen “una dura contradicció amb els valors fonamentals de la justícia i el respecte dels drets humans”, demanen el cessament del regidor de govern. Segons expliquen des de la candidatura municipalista, la piulada del regidor del govern municipal, Joan Vila, és preocupant per diversos motius. En primer lloc, comenten que es va compartir una notícia falsa, ja que els esdeveniments descrits al tuit no han passat mai, no apareixent a cap mitjà de comunicació.

Això denota una deriva preocupant per part d'aquells càrrecs electes que tenen la responsabilitat de compartir informació precisa i verificada amb la ciutadania, en comptes de difondre informació per alimentar un discurs interessat i obtenir rèdit electoral. La difusió d'informació no verificada o directament falsa pot generar confusió, racisme i pànic entre la població, així com minvar la confiança en les institucions i perjudicar la convivència. En segon lloc, el comentari del regidor va més enllà, proposant l'execució en calent com a forma de prevenir que les persones reincideixin. “La noció d'execució en calent, és a dir, l'assassinat de persones que han comès un delicte i sense judici, representa una flagrant violació dels drets humans i una negació dels principis de rehabilitació i reintegració que haurien de guiar les polítiques penals d'una societat amb un mínim de consciència”, declaren des de Fem Manresa.

“Les declaracions del regidor són temeràries i molt perilloses, ja que promouen la intolerància i la violència extrema com a resposta a qüestions socials”. Tot i que -després de 16 hores publicat i de rebre algunes reaccions contràries a la xarxa social- el tuit va acabar sent esborrat pel regidor d’Empresa, que també va publicar una disculpa, des de Fem Manresa consideren que no n’hi ha prou. Per la candidatura, “el mal ja està fet” mantenint el tuit públic durant hores per part d’un representant públic, i les declaracions posteriors de Vila “no reconeixen la gravetat ni de difondre una notícia falsa ni de plantejar com a acceptables les execucions en calent”. Amb tot això sobre la taula, des de Fem Manresa demanen el cessament immediat del regidor d'Impulsem, després d’unes declaracions “contràries als principis democràtics i als drets humans”. Els anticapitalistes insten al govern municipal -que fins ara no ha emès cap resposta pública als fets- i principalment a Esquerra Republicana i a l'alcalde Marc Aloy a què adoptin les mesures necessàries per a garantir que les persones que ocupen càrrecs públics es comprometin a defensar els valors democràtics i els drets fonamentals de tots els manresans i manresanes.



 
Escriu la teva opinió
Nom:
Opinió:
Escriu el resultat de 3+2 (en xifra):

Arxivat a: FEM MANRESA   JOAN VILA  
També et pot interessar:
POLÍTICA
Fem Manresa considera necessària la nova zonificació escolar
POLÍTICA
Fem Manresa denuncia un nou sobrecost del Museu del Barroc
POLÍTICA
Fem Manresa fa una acció per posar de relleu els beneficis de la gestió directa de la zona blava

POLÍTICA
Fem Manresa proposa adequar l’antiga Pista Castell com a espai esportiu
POLÍTICA
Fem Manresa publica el programa que vol defensar el proper mandat
POLÍTICA
Fem Manresa vol "llums i taquígrafs" en el concurs de museïtzació
Cartells electorals al centre de Manresa
Acte de campanya de la CUP als Carlins
El Congost resisteix un dur València i el BAXI Manresa suma la 18a
El Centre d'Esports Manresa perd l'últim partit de la temporada al Congost
El Documental del Mes torna dijous a la Plana de l’Om amb la projecció de ‘Mambar Pierrette’
Rècord de visitants a les portes obertes d’UManresa
Els Comuns desplegaran una “llei de sequeres”
La companyia inversora P3 Logistic Parks col·loca l'últim pilar de la nova nau


 
redaccio@manresadiari.cat | Qui som| Avís Legal | Pompeu Fabra, 7-13, 08240-Manresa | Tel.: 93 872 53 53
Manresadiari.cat és un producte de:

Altres mitjans del grup:
   
 
[Web creada per Duma Interactiva ]